StoryEditor
ŽivotNIJE UMISLIO

Princ Harry već je u svojim 20-ima postao meta nelegalnih načina pribavljanja vijesti, baš kao i njegova bivša djevojka iz tog razdoblja, Chelsy Davy

Piše Tanja Vučićević/Gloria
25. studenog 2021. - 18:26

Priznanje privatnog istražitelja Gavina Burrowsa u BBC-jevom dokumentarcu “The Princes and the Press” kako je bio dio skupine koja je princu Harryju ukrala normalne tinejdžerske godine, moglo bi imati dalekosežne posljedice. Doduše, Burrowsove tvrdnje još nisu ispitane na sudu u sklopu pravnog postupka što ga je vojvoda od Sussexa i nekoliko navodno oštećenih pokrenulo protiv medijske kompanije News Group Newspapers, izdavača “The Suna” i u međuvremenu ugaslog “News of the Worlda” kao i vlasnika Daily Mirrora, smatra se da će istražitelj biti saslušan, piše Gloria.

Kao povod postupka BBC navodi hakiranje telefona i druge ilegalne aktivnosti prisluškivanja radi prikupljanja zanimljivih informacija o osobama koje dobro ‘prodaju’ novine. Harry je među njima bio premija u istoj mjeri kao njegova majka, priznao je detektiv.

image
Princ Harry i  Chelsy Davy 2007. godine
Jewel Samad/AFP

- Bio je zanimljiviji nego njegov stariji brat Willliam - izjavio je istražitelj priznajući da je Harry već u svojim 20-ima postao meta nelealnih načina pribavljanja vijesti, baš kao i njegova bivša djevojka iz tog razdoblja, Chelsy Davy. Kad su prohodali prije 17 godina, Gavin Burrows dobio je nalog svog poslodavca, tjednika “News of the World” za koji je radio od 2000. godine, da o njoj dozna sve: od medicinske dokumentacije i bivših udvarača do detalja njezinog obrazovanja.

- Bilo je puno hakiranja govorne pošte i njenih komunikacijskih uređaja. Chelsy se hvalila svojim prijateljima kada su se viđali - rekao je detektiv.

Dosad se mislilo da se princ Harry osvećuje tabloidima smatrajući ih odgovornim za smrt princeze Diane. Međutim, izjava detektiva, jednog od mnogih koji su tih godina radili za britanske tabloide, baca novo svjetlo na njegov pokušaj da zbog proživljene muke s tabloidima istjera pravdu.

item - id = 1146076
related id = 0 -> 1137050
related id = 1 -> 1136283
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 18:26