StoryEditorOCM
Životoglasili se

Prilika za pomirbu! Hoće li princ Harry i Meghan požuriti u Englesku posjetiti Kate? Javili su se iz Kalifornije

Piše M. Č.
22. ožujka 2024. - 22:07

Princ Harry i Meghan Markle oglasili su se iz Kalifornije nakon što je princeza Kate objavila da boluje od raka. U poruci koju su objavili kažu da žele zdravlje i uspješno liječenje Kate i obitelji i nadaju se da će to moći napraviti u privatnosti i miru.

Naravno, postavlja se pitanje i hoće li njezin djever, princ Harry, a možda i jetrva Meghan, požuriti u Englesku kako bi posjetili Kate, kao što je to Harry napravio nakon što je njegov otax, kralj Charles, objavio da mu je dijagnosticiran rak.

Harry je svojevremeno o Kate govorio kao o "sestri koju nikad nije imao", ali nakon što je Meghan ušla u njegov život, stvari su se počele bitno mijenjati. O ne baš sjajnim odnosima među braćom Williamom i Harryjem i njihovim suprugama govorilo se i prije nego što su Harry i Meghan 2020. napustili kraljevsku obitelj i skrasili se u njezinoj rodnoj Kaliforniji.

Osim što se pokušavaju probiti u različitim poslovnim područjima, njihov odlazak obilježili su napadi na kraljevsku obitelj, od kontroverznog intervjua s Oprah Winfrey u kojemu su kraljevsku obitelj optužili za rasizam, dokumentarne serije za Netflix s kojim su sklopili ugovor navodno vrijedan sto milijuna dolara, do Harryjeve biografije "Spare", u kojoj nije štedio praktički nikoga od živih članova kraljevske obitelji.

Uz to je u prvom nizozemskom izdanju svoje knjige "Endgame" Omar Scobie, neslužbeni glasnogovornik Harryja i Meghan, objavio kako su upravo Kate i kralj Charles dvoje rasista u kraljevskoj obitelji, koji su postavljali pitanja kakve će boje kože biti Harryjevo i Meghanino dijete.

Mnogi će se zasigurno zapitati i koliko je Harryjevo i Meghanino ponašanje, osim što su zagorčali posljednje godine života njegovoj pokojnoj baki, kraljici Elizabeti, utjecalo na razvoj maligne bolesti kod Kate, a možda i Charlesa, s obzirom da se zna da je stres jedan od faktora rizika.

Kate se, koliko je poznato, zadnji put s Harryjem i Meghan vidjela oči u oči u rujnu 2022. kad su ona i William s njima izašli ispred dvorca Windsor nakon smrti kraljice Elizabete, a na odavanju počasti kraljici, dok je njezin lijes bio izložen u Estminster Hallu, Harry i Meghan su išli iza Williama i Kate.

Harryjeva eventualna odluka da i sada požuri u Englesku, sam ili s Meghan, zasigurno že uvelike ovisiti o tome kakav bi doček mogao imati. Kad je došao vidjeti oca, proveo je s njim samo oko pola sata i odmah se vratio u Kaliforniju.

Teško je očekivati da bi William raširenih ruku dočekao mlađeg brata za kojeg smatra da je izdao obitelj i ne želi uopće komunicirati i susretati se s njim dok se ne ispriča za sve uvrede koje je iznio, naročito na Katein račun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:54