StoryEditor
ŽivotBATINANJE U HOSTELU

Pretučenoj Britanki Hrvatska turistička zajednica uz isprike šalje maslinovo ulje, ručnik i vino, dok joj plaćeno ljetovanje nude splitske agencije, hoteli i restorani

23. kolovoza 2018. - 15:03
britanka

Posljednjih dana pažnju britanskih i domaćih medija zaokupila je priča londonske studentice dramaturgije i umjetnice Laure Denmar (26), koju su prije tri tjedna djelatnici jednog nelegalnog splitskog hostela istukli metalnom palicom po glavi, a zatim je krvavu izbacili na ulicu.

Čim je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) iz medija doznala za šokantni slučaj, djelatnici njezina londonskog ureda su pokušali kontaktirati djevojku koja je u našoj državi proživjela pravi pakao, no to su morali preko PR agencije koju je Britanka angažirala.

Poklon paket iz HTZ-a

- Kako smo za slučaj doznali tek nakon što je djevojka otišla iz Hrvatske, praksa je da tu osobu kontaktira naše predstavništvo u državi iz koje ona dolazi. Uvijek se ispričamo svakome tko je u Hrvatskoj doživio bilo kakvu neugodnost, pitamo možemo li ikako pomoći, te pošaljemo poklon-paket kao mali znak pažnje.

U njemu budu naši promotivni artikli, kao što su ručnik ili majica iz naše kampanje, boca maslinova ulja ili neko vrhunsko vino koje predstavlja određenu destinaciju. Londonski ured je s tom djevojkom pokušao stupiti u kontakt na sve moguće načine, no javljala im se osoba koja se predstavlja kao njezina agentica – priča nam je Kristina Mamić, glasnogovornica HTZ-a.

U nemogućnosti da izravno kontaktiraju s Laurom, londonsko predstavništvo mladoj je Britanki poslalo pismo na e-mail adresu agencije koja je zastupa. Ubrzo su dobili odgovor Laure Denmar, u kojem ona zahvaljuje na svoj pažnji koju je primila i iskazanoj brizi.

- Kakva predivna gesta. Hvala puno, to je tako velikodušno. Hrvatska je predivna država, a dobrih i loših ljudi ima svugdje u svijetu. Tijekom našeg putovanja Hrvatskom smo upoznali mnogo predivnih ljudi. Voljela bih ponovno doći u Split i prikladno ga doživjeti - napisala je Laura, poslavši i svoju kućnu adresu na koju uskoro stiže spomenuta pošiljka kao isprika.

Splitska i županijska Turistička zajednica su napadnutu djevojku kontaktirali preko Instagrama i pozvali ju da ponovno dođe u grad pod Marjanom gdje će nju i njezinu obitelj besplatno ugostiti. Ljetovanje će im omogućiti splitske agencije, hoteli i restorani koji su im svoje usluge ponudili nakon natpisa o ružnom napadu.

Apel građanima

- Uvijek se ispričamo turistima koji u našem gradu dožive neugodnosti i ovisno o situaciji ponudimo im da ih besplatno vode turistički vodiči, ugostimo ih u nekome od naših tradicionalnih restorana, ponudimo im besplatan smještaj i pozovemo ih da nam se vrate kako bi naš grad doživjeli u pravom svjetlu.

Naša želja je da sa sobom sljedeći put odnesu divne i nezaboravne uspomene – kazala nam je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita, te uputila apel svim građanima ako imaju bilo kakvih saznanja o ilegalnim objektima i djelatnostima u turizmu da Turističkoj zajednici pošalju prijavu koju će onda anonimno proslijediti Carinskoj upravi, koja će po njima postupiti.

 

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 12:38