StoryEditorOCM
ŽivotVELIKA TRAGEDIJA

Preminula tinejdžerica iz Australije, napao je morski pas dok je bila na jet skiju s prijateljima

Piše MOZAIK SD
6. veljače 2023. - 16:09

U Zapadnoj Australiji je umrla 16-godišnja djevojka nakon što ju je napao morski pas dok je bila u rijeci, piše BBC.

Proglašena je umrlom nakon što je u subotu izvučena iz rijeke Swan u gradu Fremantleu, u blizini Pertha, a vjeruje se da se prije incidenta vozila na jet skiju s prijateljima. 

Inspektor Paul Robinson iz policije Zapadne Australije rekao je da djevojka vjerojatno skočila u vodu kako bi plivala s dupinima koje je uočila u blizini. Incident je opisao kao "vrlo, vrlo traumatičan", a obitelj djevojke bila je "apsolutno shrvana viješću".

Ovom prilikom policija je pozvala sve ljude da budu oprezni i da se pridržavaju zatvaranja plaža.

Stručnjaci za ribarstvo kažu da je neobično pronaći morske pse u tom dijelu rijeke, rekao je g. Robinson i dodao da se vjeruje da je ovo prvi smrtonosni napad morskog psa u rijeci Swan, otkako je 1923. godine stradao 13-godišnji dječak.

Australija obično zabilježi oko 20 napada morskih pasa svake godine, a najviše u Novom Južnom Walesu i Zapadnoj Australiji.

Povijesno gledano, umiranje od ugriza morskog psa za ta područja nije uobičajeno. Prema više od stoljeća zapisa, stopa smrtnosti od napada morskih pasa u Australiji je 0,9 posto - odnosno manje od jedne osobe godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 04:33