StoryEditorOCM
ŽivotVELIKA TRAGEDIJA

Preko pametnog sata saznao da je u katastrofalnoj nesreći izgubio suprugu i djecu: ‘Nije ni slutio da su to oni...‘

Piše Bruno Drempetić/ JL
16. ožujka 2023. - 10:30

Dok je Ian Prahastono u ponedjeljak bio na poslu, Appleov sat javio mu je da se dogodila teška prometna nesreća na cesti Hume u jugozapadnom Sydneyju. Tada nije ni slutio da se radi o nesreći u kojoj su mu na licu mjesta poginuli supruga i dvogodišnji sin, a u bolnici je u kritičnom stanju završila njegova kći, tromjesečna Ivy, javlja The Daily Mail.

Inače, Appleov pametni sat ima opciju za detektiranje teških prometnih nesreća kako bi omogućio povezivanje s hitnim službama, piše Jutarnji list

Tragedija se dogodila kad je Ianova supruga Katarina Sila, putujući prema obiteljskoj kući u svojem srebrenom terencu, udarila u kamion koji je prevozio cement. Za nju i njezina sina nije bilo spasa. Najmlađa članica obitelji, Ivy, izvučena je iz olupine automobila u kojoj je bila zarobljena sat vremena i helikopterom prevezena u bolnicu Westmade. Dva je dana kraj njezine bolničke bolnice proveo otac Ian, moleći se za njezin život i žaleći za izgubljenom suprugom i sinom. Na molitvu je pozivala i australska Islamska zajednica u svojim Facebook grupama.

Ipak, zbog teških ozljeda njegova je kćerkica preminula.

Iz lokalne policije su naveli kako istražuju okolnosti nesreće i pripremaju izvješće mrtvozornika. Pozvali su i sve očevidce događaja da ih kontaktiraju, ali i da im se jave svi koji imaju bilo kakve informacije. Dodali su kako je snaga sudara katapultirala obiteljski terenac sto metara od mjesta nesreće.

- Teško je zamisliti da je itko mogao preživjeti taj sudar pri tako velikoj brzini - zaključio je načelnik Hitne pomoći Mark Gibbs.

Druga je to teška automobilska nesreća u samo nekoliko dana u Australiji. Prva se dogodila u subotu kad su južno od grada Graftona poginuli otac i dvoje djece, starih 14 i 11 godina, kad se njihova majka, vozačica, zabila u drvo, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 00:05