StoryEditorOCM
ŽivotOsmijeh na lice

Predivna priča iz susjedstva zatvorenog u karantenu: psić Sunny postao je glavni junak u kvartu, pogledajte ga u akciji

Piše PSD
4. travnja 2020. - 07:37

U najtežim uvjetima mogu nastati najdivnije priče, a posljednjih tjedana imamo dovoljno dokaza za to. Ljudima u zadnjih stotinjak godina kolektivno sigurno nije bilo mnogo teže nego sad, ali baš su zato na snazi, više nego ikad, ljubav i zajedništvo.

Dirljivih priča ne nedostaje.

A ona o psiću Sunnyju obišla je društvene mreže. Nakon što je snimku zlatnog retrivera koji pomaže čitavom jednom susjedstvu objavio CBS News, korisnici na društvenim mrežama oduševljeno su ju počeli dijeliti, a Sunny se prometnuo u pravog junaka.

Zbog pandemije koronavirusa koja je usporila, pa i zaustavila svijet, čitavi gradovi i naselja našli su se u karanteni. Najoprezniji su pritom oni koji spadaju u ugrožene skupine, a baš takvima potrebna je najveća pomoć u ovim uvjetima.

No kako ju im pružiti? Zbog potencijalnog prijenosa zaraze s čovjeka na čovjeka, imali smo prilike vidjeti genijalne načine snalaženja, druženja kroz prozorska stakla i zajedničke šetnje po susjednim balkonima.

Da nije psića Sunnyja umirovljenici u gradiću Manitou Springs u Koloradu ne bi dobili svoje namirnice. Naročito mu je zahvalna Renee Hellman, gospođa koja je zbog svog prijašnjeg zdravstvenog stanja spojena na pomoćni respirator. Jednom tjedno ona upravo zlatnom retriveru svoje susjede doda listu namirnica koje su joj potrebne, a potom joj ih on, jednom kad je njegova vlasnica Karen Eveleth obavila šoping, donese pred vrata.

"Male stvari me drže, iz dana u dan. Jedna od njih je i Sunny. Stvarno se radujem njegovim dolascima", rekla je umirovljenica  za CBS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 09:39