StoryEditorOCM
Životskriveni dragulj

Poznati portal među gradove koji nude ugodan život svrstali i dva iz bivše Jugoslavije. Jedan uspoređuju s Monakom

Piše mozaik sd
6. listopada 2023. - 19:21

Nomad Capitalist, svjetski lider u konzultacijama za offshoring, postoji kako bi pomogao poduzetnicima i investitorima da optimiziraju svoje porezne obveze u inozemstvu i osiguraju svoju imovinu. U skladu s tim, nedavno su sastavili popis europskih gradova koji nude miran način života i poslovanja.

Na tom popisu ističe se, između ostalog, crnogorski Tivat. Nomad Capitalist opisuje Tivat kao idealno mjesto za one koji traže šarm Monaka, ali s namjerom da žive skromno. Grad se nalazi u zaljevu Boka Kotorska i nudi sve što možete poželjeti, uključujući luksuzne jahte, ali unatoč tome, broji svega 14.000 stanovnika, prenosi N1.

Tivat je okružen spektakularnim planinama i čistim plažama, a turističke gužve su ovdje prilično rijetke.

image

Tivat and Porto Montenegro

/Shutterstock

Nomad Capitalist primjećuje da Crna Gora posjeduje atmosferu EU, unatoč tome što formalno nije članica. Trenutno je zemlja kandidat za članstvo u EU, što znači da njeni žitelji mogu uživati u mnogim prednostima EU bez opterećenja birokracijom koje često prati članstvo.

Još jedan grad na njihovom popisu je Novi Sad u Srbiji, koji opisuju kao "skriveni dragulj". Ovdje možete živjeti u europskom zaleđu s velikim potencijalom za razvoj. Ljeti je to idilično mjesto s prekrasnom prirodom na svakom koraku, dok su životni troškovi pristojni u usporedbi s zapadnom Europom. Isto tako, grad očarava tradicionalnom atmosferom istočne Europe.

Osim Tivta i Novog Sada, na njihovom popisu su Plovdiv u Bugarskoj, Portimao u Portugalu i Andorra la Vella u Andori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:21