StoryEditorOCM
Život'Grebatorica i muktašica'

Poznata influencerica nakon 'hotelske kontroverze': Govorili su mi da se ubijem, da sam pohlepna... Nikad se nisam ovako sramila u životu!

Piše J.V.
31. siječnja 2018. - 15:20
elledarby

Iako živimo u doba 'influencera', Instagrama i 'vloganja', neki kao da odbijaju prihvatiti tu činjenicu. Bilo bi pogrešno, pa i glupo, reći da se radi samo o neupućenim pojedincima, jer problem je mnogo širi od toga. 

Uvijek je tako bilo, a i bit će tako, nepoznato plaši ljude, boje se novina, promjena... Ima nešto u tome, pa svi smo u nekom trenutku života počeli učilti nešto ispočetka i bili isprepadani. Lakše je po dobrome, starom običaju, zatvoriti oči i praviti se blesav.

Koliko god to neki odbijali prihvatiti, ti unaprijed omraženi 'influenceri' i blogeri danas ipak utječu na zbivanja u društvu. Ne samo da se trendovi, poput onih modnih, oblikuju 'online', već se povlače i neki dodatni sadržaji. Reklame, na primjer.

Sigurno ste primijetili kako mnoge 'Instagramuše' često na svojim fotografijama nonšalantno pridržavaju sprej za kosu, neki lak za nokte ili pak čistač za lice. Radi se o osmišljenom marketingu, a svi se ti proizvodi na taj način šire internetskim bespućima i nude mladim djevojkama koje za njima, bez greške, polude.

Stvar je poprilično jednostavna: svi bi htjeli biti lijepi poput popularnih blogerica, pa svi misle da će koristeći iste proizvode to i postati. Dva i dva su, ipak, četiri.

Pa dok na taj način marketing cvate, a kozmetičke tvrtke šalju dotičnima brojne besplatne primjerke svojih proizvoda, mnogi će se osvrnuti samo na količinu darova koje 'instagramuše' primaju na dnevnoj bazi. Zaist je takva, a kad dođe, ne ode, nego se gomila...

Iako je istina da primaju određenu količinu proizvoda, samo kako bi pored njih fotografirale svoje lijepo lice, najpopularnije cure na Instagramu iza sebe imaju dug put. Neke su imidž gradile godinama, videa snimaju na dnevnoj bazi nakon čega ih uređuju i objavljuju, ulažu itekako u svoje okruženje, odjeću i modne dodatke. Puno je tu rada za nekoliko lijepih sličica, koliko god neki odbijali povjerovati u to.

Jer, svi bismo htjeli konačan proizvod, zar ne? Besplatan let, boravak u hotelu i besplatnu masku za lice? Jesmo li se ikada upitali što stoji iza svega toga?

Nedavni slučaj, poznat i pod nazivom 'hotelska kontroverza', podijelio je britansku javnost. Jedna od najpoznatijih tamošnjih blogerica, Elle Darby, ponudila je hotelu Charleville Lodge u Dublinu besplatnu reklamu ako joj omoguće - besplatan smještaj. Takav tip suradnje inače i nije neka nepoznanica. Inače.

Ovoga puta je odgovor uprave hotela odjeknuo u javnosti poput bombe. Elle su prozvali 'grebatoricom' i 'muktašicom', a svoj su odgovor ponosno stavili na svoju službenu stranicu. Paul Stenson, jedan od upravitelja, toliko se ražestio njenom ponudom, da je izjavio kako njihov hotel ubuduće uopće neće primati blogere pod svoj krov.Na njihov odgovor uzvratila je, naravno, i šokirana blogerica, koja je pokušala objasniti da se samo vodila dosadašnjom praksom, ali tek ju je nakon toga javnost razapela. U najnovijemu videu Elle je iznijela sve uvrede i optužbe koje su joj uputili nepoznati ljudi, bijesni zbog njenoga pokušaja. A uvrede idu puno dalje od optužbi za 'grebanje'.

'Rekli su mi da se ubijem, da žele da moja djeca dobiju rak... U šoku sam, zašto bi itko govorio takve stvari? Nikad se nisam ovako sramila u životu!', uplakana je Elle u posljednjem videu.Cijela situacija, da nije postala ozbiljna zbog 'bullyinga' s kojim se Elle suočava, bila bi utoliko smješnija zato što se upravitelj Stevenson u svom priopćenju hvali kako hotel ima dvostruko više pratitelja od nje, pa im ona 'ne treba'.

Znači, jasno mu je kako stvari funkcioniraju, samo je odlučio javno poniziti jednu djevojku? Obilo se i njemu o glavu, jer postoji i cijela horda onih koji osuđuju potez, a među njima su i neki stalni gosti. Ako ćemo o antireklami...

A možemo i drugačije sagledati cijeli slučaj. Prepirka je, i jednu i drugu stranu, samo učinila poznatijom, što je i konačan cilj svih blogera, bili oni 'hotelski' ili oni na Instagramu. 'Neka se priča, pa makar i dobro', očito je moto kojim se vode zaraćene strane, dok javnost napeto motri njihove sljedeće korake.

 

Last night, I reached 100k on YouTube. This is a sentence I have only ever dreamed of saying - and I just want to say thank you for making my dream come true. If I’d have listened to the hundreds of people over the last 3 years who told me to give up & follow a path more ‘realistic’ - my bosses, my ‘friends’, even my parents.. well, I wouldn’t be living my best life with a bunch of angels who support me and my videos. I also just want to let my best friends: the love of my life @connorswift1 & big sis @lucyjessicacarter know - I couldn’t have done this without you. Never let ANYONE tell you who you can & can’t be. Only YOU know the person you’re truly supposed to be. We’re just getting started. Always & forever, #youdoyouboo ?✨??

A post shared by ELLE (@elledarby_) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 05:54