StoryEditorOCM
ŽivotBRUTALNO

Poznata influencerica bila je žrtva provale. Počinitelji su razbili njezin stan, čak oteli i pomoćnicu

Piše MOZAIK SD
26. srpnja 2024. - 08:31

Njemačka modna blogerica i influencerica Xenia Adonts doživjela je noćnu moru u kolovozu 2023. Sada je to napisala svojim više od dva milijuna pratitelja na Instagramu, te na i Youtubeu. Pet muškaraca provalilo je u njihov pariški stan i nanijelo veliku štetu. Počinitelji ne samo da su uništili stan, već su oteli i njezinu pomoćnicu, vezali je i prijetili joj noževima. Xenia Adonts podijelila je dramatičnu snimku provale na Instagramu i otvoreno progovorila na YouTubeu o strahovima i traumi koje je ovaj incident izazvao u njoj.

"Prošlog ljeta naši su se životi zauvijek promijenili. Nadam se da nitko od vas nikada neće morati iskusiti strah za život", napisala je na Instagramu.

Sve se dogodilo 17. kolovoza 2023.: počinitelji su razbili prozore, iščupali balkon, razbili ogledala i oštetili zidove. Ukrali su sve što su mogli pronaći, uključujući i sef, koji su iščupali iz zida. Stan, koji je bio sigurno utočište za Xeniju Adonts gotovo pet godina, bio je potpuno devastiran. Zaštitarska tvrtka nije reagirala na vrijeme, što je situaciju dodatno pogoršalo, piše Fokus.

Provalnici su se kasnije vratili i, prema njezinim riječima, počinili svoj najstrašniji čin: oteli su njezinu pomoćnicu. Mlada žena je bila vezana i prijetili su joj noževima. Ovaj incident ostavio je ne samo materijalnu, već i duboku emocionalnu štetu onima koji su pogođeni.

Influencerica je objasnila da je njezina asistentica sada opet dobro, ali šok je dubok. "Ona je u redu, snažna je i hrabra. U redu je i to je najvažnija stvar", rekao je Adonts.

Za nju je ovaj incident značio i kraj njezine ljubavi prema Parizu, gradu u kojem se više nije osjećala sigurnom.

Xenia Adonts konačno je mogla odahnuti u ožujku 2024. kada su počinitelji uhićeni. Ipak, psihološki ožiljci incidenta su duboki. Xenia izvještava da i danas ima noćne more: "Trebalo mi je jako puno vremena da povratim osjećaj sigurnosti. I mislim da još uvijek nisam u potpunosti stigla tamo, jer sam sinoć imala noćne more. Sanjam ljude koji me žele povrijediti."

Influencerica je od tada ostavila svoj život iza sebe u Parizu. To joj je bilo najteže, posebno odvajanje od tima u to vrijeme. Činjenica da je morala pauzirati svoj posao i izgradnju brenda povrijedilo ju je: "Nisam se dobro nosila s tim i nisam imala mentalne alate da sve to procesuiram."

S 2,1 milijun pratitelja, Xenia Adonts jedna je od najuspješnijih njemačkih modnih influencerica. Incident je duboko utjecao na njezine obožavatelje i mnogi izražavaju sućut i podršku njoj i njezinoj pomoćnici na društvenim mrežama.

image

Influencerica Xenia Adonts

Kena Betancur/Afp
image

Influencerica Xenia Adonts

Sameer Al-doumy/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 22:06