StoryEditorOCM
ŽivotNAHRUPILI POKLONICI

Posjet vječnom počivalištu kraljice Elizabete dobio je cijenu: ukoliko priželjkujete doći u memorijanu kapelu, pripremite ove iznose... Razvila se rasprava, je li vama skupo?

Piše MOZAIK SD
30. rujna 2022. - 15:30

Ako želite posjetiti mjesto gdje je najdugovječnija britanska kraljica Elizabeta II položena na vječni počinak, sada je poznato i koliko novaca morate izdvojiti.

Nalazi se u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI, u dvorcu Windsor. 

Elizabeta je sahranjena prije malo manje od dva tjedna. Nakon državne ceremonije, u krugu najbližih sahranjena u kapelici st. Georgea.

image
Zac Goodwin/Afp

Kraljica je položena pokraj svojih roditelja, Elizabete i Georgea VI, te supruga Philipa, čija imena stoje urezana na nadgrobnoj ploči, a čiju je prvu fotografiju podijelila kraljevska obitelj.

Kapelica je za posjetitelje i službeno otvorena jučer, 29. rujna, što su jedva dočekali mnogobrojni posjetitelji.

image
Glyn Kirk/Afp


Da bi se posjetila kapelu, mora se kupiti ulaznica za dvorac Windsor. Ona se subotom prodaje po cijeni od 28,50 funti za osobe starije od 24 godine, odnosno za 26,50 funti ostalim danima, prenosi Klix.ba.

Nešto niže cijene ulaznica stajat će one od 18-24 godine, točnije 18,50 funti subotom i 17,50 funti ostalim danima. Za osobe s invaliditetom cijena ulaznica je dvije funte niža od prethodne skupine, dok je za djecu do pet godina ulaz besplatan. Ulaznice je moguće rezervirati i unaprijed.

Kapela nije otvorena za posjetitelje nedjeljom, budući da tada služi u vjerske svrhe.

image
Glyn Kirk/Afp

Pojedini korisnici Twittera odmah su prokomentirali cijene ulaznica, dok su se nekima činile prilično pristupačne, drugi su izjavili da je to previše za one koji žele vidjeti samo kraljičinu nadgrobnu ploču.

Inače, jučer je objavljen i izvod o službenom uzroku smrti kraljice, a navedeno je da je to starost.

Kraljica Elizabeta preminula je 8. rujna u 15:10 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 03:12