StoryEditor
ŽivotVoli žene sve

Popularni ljubavni agent iz Imotskog u glazbenim vodama: Gangster bi uskoro trebao zapjevati, i to u duetu s lijepom Emily

11. srpnja 2018. - 12:30

Najpoznatiji ljubavni posrednik za sklapanje ozbiljnih brakova u zemlji Nedjeljko Babić Gangster nije ništa manje ozbiljan ni kao pjevač. Manje je poznato, naime, da je karizmatični imotski agent i vrhunski pjevač, koji svojim sugestivnim tenorom umije otpjevati i zahtjevne pjevačke dionice!

Govoreći o Gangsteru, usta se sama razvlače u osmijeh. On je, jednostavno, čovjek koji donosi dobru vibraciju i ljubavni muštuluk, a evo, sad i lijepu pjesmu...

– Draga moja novinarko, nije ti meni ovo prva pjesma koju sam snimio. Imam ja iza sebe cijeli CD s hitom "Gangster Amor", koji je prije šest-sedam godina zapalio Radio Imotski. Osim toga hita, poznate su i pjesme "Šćeta" i "Hrvatski Amor", kojega je poslije mene otpjevao uz gusle Perica Križanac Peja iz Tomislavgrada. Ide vako: "Vila pita na vrh Biokova gdje se kreće stari Kazanova, koji spaja srca usamljena, a i ona što su polomljena".

Najviše pjesama za mene je napisao Ado Kujundžić, a ja sam ih samo otpjevao. Jednu značajnu pjesmu o ljubavi, mojoj vječnoj inspiraciji, otpjevao je Duško Lokin, a zove se "Volim žene sve". Super je – s osmijehom se prisjeća legendarni Gangster, koji, međutim, ne namjerava živjeti na staroj slavi. Nije šala; upravo ovih dana ulazi Gangster u studio u Imotskom kako bi snimio novi singl naziva "Nazdravimo noćas, prijatelji", dakako, i opet ljubavne tematike. I to u duetu sa šarmantnom zadarskom pjevačicom umjetničkog imena Emily!

Inače, autor teksta novog Gangsterova singla je Ante Majić, glazbu je pak skladao Duško Rapotec Ute, a aranžman potpisuje profesor Ante Gudelj. E, sad valja iskreno reći da je pjesma prvotno zamišljena kao "prava momačka", a s Gangsterom ju je trebao otpjevati stari bard, zabavnjak Duško Lokin. No, Lokina je "oteo" Stavros, pa nije mogao, kroz smijeh nam je ispričao Gangster, zadovoljan što je dobio još ljepšu akviziciju, rekosmo, Zadranku Emicu Božić, poznatiju kao Emily, zbog koje je i tekst pjesme trebalo neznatno prilagoditi.

– To je jedna divna dama, prava ljepotica, a pjevala je na turnejama po Americi i Australiji s najboljima: Lokinom, Kićom, Grdovićem, Joeom Maračićem Makijem i tako. Snimila je i CD "Ratnica", i osvojila u Krapini prvo mjesto s Duškom za pjesmu "Cesta koja nema kraja". Nastupala je i na Splitskom festivalu – približio nam je djelić Emilyna lika i djela Gangster.

Uz to što već ima i nešto scenskog iskustva, Nedjeljko Babić ima i podosta sati pjevanja; naime, godinama je bio član zbora župne crkve Gospe od Karmela u Runovićima, te je glasnice trenirao pod budnom paskom časne sestre Anite Jukić, voditeljice crkvenog zbora. A da se ništa ne prepusti slučaju, Gangster se nije htio osloniti samo na glas, nego je po pitanju novog singla "Nazdravimo noćas, prijatelji" već pripremio i logistiku za snimanje videa.

– Videospot će snimati vrhunski Vedran Raos, i to na dvije lokacije: na imotskim jezerima, tom prekrasnom rezervatu prirode u moćnoj krajini, i u Krvavici pored Makarske, na luksuznoj jahti. Uz mene i Emily, u spotu će glumiti još jedna poznata i prekrasna ljepotica iz Splita, ali to neka zasad bude iznenađenje. Ono što je najvažnije jest da se svi skupa dobro zabavimo, i da se oni koji su još sami sretno vjenčaju. Ljeto je idealna prilika za zbližavanje i upoznavanje, pa da do kraja godine već pirujemo. Daj Bože da i ova pjesma potakne taj proces – vragolasto namiguje Gangster, ljubavni agent i pjevač, te jedan od najpoznatijih Imoćana u zemlji i inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 06:18