StoryEditor
Život‘mineral expo split’

Poljud pun bisera, safira, rubina...

Piše PSD.
11. travnja 2013. - 11:27
Ovog vikenda, 13. i 14. travnja, sedmu godinu zaredom u grad nam stiže Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja “Mineral Expo Split”. Manifestacija će se održati u Domu HV-a u Poljudu, u subotu i u nedjelju, od 10 do 20 sati.

Izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Mađarske, Poljske, Njemačke i Češke ponudit će nakit i ukrasne predmete od dragog i poludragog kamenja, bisera i koralja, te neobrađene minerale i fosile po sajamskim cijenama.

Za zahtjevnije kupce tu će biti i unikatnog, ručno izrađenog nakita, posebno unikatih opala u srebru.

Udruga “Kreševski citrin” pokazat će najnovije nalaze iz Bosne i Hercegovine od kreševskog citrina do svjetski jedinstvenog minerala hijalofana.

Bit će i zeolita iz Indije, koji su danas pravi hit, kako u farmaceutskoj, tako i u poljoprivrednoj industriji, te ametista, ahata i kvarčeva iz Brazila, velika kolekcija opala iz Etiopije i Australije, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike...

I ove će se godine moći nabaviti jedan od najrjeđih i najcjenjenijih minerala, sugilit, koji je kristaloterapeutima nezamjenjiv kao pomoć u otklanjanju simptoma najtežih bolesti.

No, oni koje zanima povijest moći će razgledati i kupiti originalne fosile izumrlih životinja: trilobiti starosti 580 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zube dinosaura, dijelove mamutovih kljova, zube izumrle vrste morskog psa iz Maroka... Cijena ulaznice je 20 kuna, dok je djeci ulaz besplatan.

M. BUDIMIR


#MINERALEXPOSPLIT

Izdvojeno

30. svibanj 2020 02:02