StoryEditorOCM
Životu čačku

Pokopan je Bora Čorba. Na ispraćaju bila i dva ratna zločinca osuđena za strahote u Hrvatskoj

Piše Scena SD
7. rujna 2024. - 16:51

Legendarni frontmen i osnivač rock sastava Riblja Čorba, Borisav Bora Đorđević, pokopan je danas na Gradskom groblju u rodnom Čačku, javlja otvoreno.hr.

Na sprovod su došle mnoge poznate osobe, a s obzirom da je Đorđević bio poznat i po četničkim stavovima kojima se javno ponosio, ne iznenađuje da su mu na sprovod došli ratni zločinci Veselin Šljivančanin i Dragan Vasiljković zvani kapetan Dragan. Šljivančanin je osuđen zbog Ovčare i odslužio sramotnih pet godina, a Vasiljković je nakon devet godina ekstradicijskog pritvora u Australiji izručen Hrvatskoj 2015. Osuđen je na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina u više mjesta, a protjeran iz Hrvatske 2020.

image

Sprovod Bore Čorbe

Screenshot: Hype
image

Sprovod Bore Čorbe

Hype
image

Sprovod Bore Čorbe

Hype

Bora je pokopan praćen pjesmom Riblje Čorbe, Pogledaj dom svoj, anđele koju je izvodio Zbor čačanske Gimnazije, piše Index.hr. Uz obitelj, suprugu Dubravku i sina Borisa, od Bore su se oprostili i brojni kolege s estrade među kojima su bili Bajaga, Miroslav Ilić, Vlado Georgiev, Goran Šepa (frontmen grupe Kerber)...

image

Bora Đorđević

Marko Djokovic/Afp

Na lijes je, uz cvijeće, postavljen i šal Crvene zvezde, čiji je Bora bio navijač. Uz njegovu sliku na odru stajala su i dva cvjetna aranžmana u obliku gitara, ali i boca crnog vina Vranca. Dok su lijes spuštali u grob, okupljeni su zapljeskali i vikali: "Boro, majstore!"

image

Bora Đorđević

Shutterstock

Povodom smrti glazbenika proglašen je Dan žalosti u Čačku u petak, 6. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:27