StoryEditorOCM
ŽivotFoto-spektakl

Pogledajte fotografije iz Imotskog od kojih će vam ‘stati srce‘: prestravljeni i zadivljeni mislite se, ma kako je ovo moguće?! Momci, svaka čast

25. listopada 2021. - 19:32

Imotski prirodni biseri Modro i Crveno jezero oduvijek privlače pozornost svojom prirodnom ljepotom, fascinantnim izazovnim strmim liticama, predivnim bojama svoje čiste i bistre vode. Budili su tako i maštu, posebno Imoćana o svojim tajnovitostima.

No, nakon što je početkom svibnja 2017. godine ljudska ruka dotaknula, a ljudsko oko vidjelo dno Crvenog jezera na skoro 320 metara dubine, neki su tvrdili da se više ne bi trebalo puno raspravljati o njihovim mističnostima. Ipak, nije to tek tako lako. Uvjerili su se Imoćani, ali i njihovi brojni gosti da ta dva bisera uvijek iz rukava vade nešto novo što ih čini posebnim u svijetu.

Tako su u Crvenom jezeru, koje još uvijek ima tešku dostupnost svojoj vodi, osim iskusnih alpinista i avanturista, skakali basse jumperi svjetskoga glasa, pa onda su preko njegovih litica preko zategnutog specijalnog konopa hodali slacklininzi i izazivali 2017. godine uzdahe brojnih promatrača.

image
Boško Ćosić
image
Boško Ćosić

Za cijelo to vrijeme njegov stariji brat Modro jezero bio je u svojevrsnoj sjeni mlađega brata, bar po tim atrakcijama. Rekosmo, u sjeni, ali sve do ovoga ponedjeljka kada su po 700 metara dugoj specijalnoj poliesterskoj traci, širine svega 2,5 centimetara razapetoj između njegovih istočnih i zapadnih litica prohodali austrijski i njemački avanturisti, poznati slacklininzi.

Srušili su hrvatski rekord hodajući 670 metara bez pada. No,ostavimo sada to po strani. Ono što smo dronom snimili nad Modrim jezerom, prateći obaranje toga rekorda, priznajte, ostavlja bez daha.

image
Boško Ćosić

Toliko fascinantnosti, ljepote okružja i to presušenog Modrog jezera u čijem je središtu čovjek, a ispod njega ambis dublji od pola kilometra, Imoćani još nisu doživjeli. I šteta bi bilo da to i ne vide svi oni koji su nekada posjetili ovaj modri imotski biser i vidjeli ga s njegovom modrom vodom.

On i ovako ima svoju posebnu ljepotu.

image
Boško Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2023 10:36