StoryEditorOCM
ŽivotDALMATINSKA MARENDA

Pjatance za najveće i najlipše gušte - tradicionalne dalmatinske marende između doručka i ručka za domaći i strani svit

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
28. ožujka 2023. - 08:00
Anamarija Jurinjak iz Croatia Airlinesa i Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županijeDuje Klaric/Cropix

Drugačiji od drugih, a samozatajni. Takvi su Dalmatinci. No, svjesni kako smo posebni (prvenstveno) po hrani koja je kolopletom svega što more kao izvor svih blaga nudi, ali i škrta nam zemlja, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije odlučna je u namjeri da promovira dalmatinsku marendu. Obrok koji su nekada jeli naši stari, između doručka i ručka, spajajući potrebu s ugodom. Revitalizaciju tih starih, gotovo pa zaboravljenih običaja direktorica TZ županije ne želi nazvati projektom.

– Mi smo marendu samo prepoznali kao posebnost. Trebalo je samo vratit u život ono što već imamo, ono što živimo. A mi živimo marende, druženje, pismu, živimo od stađuna do stađuna, od divljeg zelja preko ribe do pršuta – kazala nam je Ivana Vladović. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 21:30