StoryEditorOCM
ŽivotISPECI PA RECI

Ove vam stvari nipošto ne smiju ‘izletjeti‘ za vrijeme ili nakon seksa, mogle bi vas dovesti u veliki problem

Piše MOZAIK SD
23. siječnja 2023. - 07:30

Seks je, iako manji tabu nego nekada prije, i dalje "škakljiva" tema za razgovor. Bilo da ste sa svojim partnerom intimni već dugi niz godina ili tek započinjete vaš fizički odnos, svi smo svjesni da tijekom razgovora o "aktivnostima u krevetu" moramo pažljivo birati riječi. Iskrenost oko seksa jako je važan dio odnosa, ali činjenica je da kada neke stvari kažemo nepromišljeno - nema povratka, piše Kurir

Krivom izjavom možemo uništiti samopouzdanje partnera, što može biti okidač i nekih drugih problema, dok šutnjom onemogućujemo popravak našeg seksualnog života. Sve u svemu, šutjeti ne treba, ali kada sljedeći put s dragom osobom budete raspravljali o odnosima (ili budete sudjelovali u njima) - izbjegavajte ove greške.

image
Shutterstock

Kritiziranje tehnike

Direktno reći nekome da je ono što radi pogrešno može biti jako bolno za njihov ego, ali i opuštenost tijekom seksa. To ne znači da se do sljedećeg partnera morate odreći vašeg zadovoljstva, već da razgovor o preferencijama odgodite za privatan, intiman razgovor bez ikakvih distrakcija. Tako ćete "loše vijesti" moći prenijeti racionalnije i blaže i izbjeći ćete sukob. 

Krivo ime

Ponekad se dogodi da tijekom orgazma osobi iz usta izađe - ime bivšeg partnera. Ovakva situacija zasigurno će rezultirati scenom i to s razlogom. Tijekom seksa skoncentrirajte se na vašeg partnera i nastojte ne odlutati u mislima. Također dobro promislite jeste li zaista završili prošli odnos ili niste u potpunosti spremni za sljedeću romansu.

Razgovor o spolnim bolestima i seksualnoj prošlosti

Pitanje o spolnim bolestima jako je važno postaviti - ali u pravo vrijeme! Isto tako, krevet i seks nisu optimalno mjesto i vrijeme da saznate sve o odnosima koje je vaš partner imao u prošlosti. Ovakva pitanja najbolje je postaviti tijekom upoznavanja, kako biste znali odgovara li vam osoba u potpunosti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2023 05:02