StoryEditor
ŽivotOPREZ 'NA NAJJAČE'

Ova gospođa bome znakako paziti na svoga partnera! U Dalmaciji gore nebo i more, na plažama je košnica i svi vrebaju kako se 'potoćati', no nemojte sa sasvim opustiti...

Piše M.K.
26. srpnja 2019. - 16:16

Toplinski val se vratio cijelom svojom dužinom i širinom, turistička sezona je na vrhuncu i plaže "pucaju" od prepunjenosti.

Na nekima, kao na ovoj u Makarskoj kojom je patrolirao naš fotoreporter, vlada pravi ugođaj košnice, pa kome godi valjda joj se raduje.

Brojni zaljubljenici u kupanje i sunčanje na osami "sika" i u "miru božjem" od ovakve će morske ponude bježati glavom bez obzira, no i jedni i drugi trebali bi biti svjesni da su Celzijusi "navijeni" na najjače, da UV zrake prže najsmjelije i da je zaštita neophodna.

O tome očito vodi računa kupačica s naše fotografije, koja je snimljena upravo kad je svom partneru utrljava obilati sloj zaštitne kreme na tjeme.

Za ćelave i izbrijane muškarce vrijedi savjet koja zaista ne bi smjeli ignorirati: mažite glavu!

Tjeme, jednako kao i cijeli skalp te rub oko kose, zajedno s ušima, kapcima, usnama i vratom spadaju, naime, u one dijelove tijela koji se, a svjedoci smo tome i sami, statistički najmanje i najrjeđe štite kremom protiv UV zraka, a upravo ta područja, kako je pisala kolegica ovih dana,  znaju se pokazati fatalnima kad su medicinski problematične promjene na koži u pitanju.

Većina na sunčanju preskače mazati baš ove dijelove tijela koji su najriskantniji: loše dijagnoze, nažalost, tek pokažu koliko su bili u krivu; Nikako ne ponavljajte ove greške

Pijenje dovoljne količine vode i, apsolutno, držanje "za hlad" u ovom najvrućem dijelu dana ostale su bitne stavke s popisa, a sve ostale koje uključuju nesputano uživanje u čarima ljeta odavno su savladane, baš kako svjedoče i naše fotografije...

#SUNčANJE#ZAšTITA OD SUNCA#PLAžE U MAKARSKOJ

Izdvojeno