StoryEditorOCM
ŽivotSLAVA UKRAJIN(K)I

Otac dvoje djece primio 22-godišnju izbjeglicu iz Ukrajine, pa zbog nje ostavio obitelj: ‘Bilo je flerta, nije bilo planirano...‘

Piše Mozaik SD
21. svibnja 2022. - 23:27

Otac dvoje djece iz Velike Britanije ostavio je svoju partnericu nakon što se zaljubio u 22-godišnju ukrajinsku izbjeglicu kojoj je ponudio privremeni smještaj nakon što je napustila svoju zemlju zahvaćenu ratom, piše Jutarnji list. 

Tony Garnett (29) i njegova partnerica Lorna (28) primili su Sofiju Karkadim u svoj dom početkom svibnja, no samo 10 dana kasnije, njihov naizgled sretan brak doživio je potpuni krah kada je Tony pobjegao s izbjeglicom.

Garnett, koji je po zanimanju zaštitar, priznao je da se zaljubio u 22-godišnjakinju i da s njom želi provesti ostatak života. Sofija, koja je pobjegla iz Lavova, rekla je da joj se Tony 'svidio' čim ga je vidjela i da sada žive svoju ljubavnu priču.

Tony je svjestan da je svojoj supruzi Lorni priuštio veliku bol tim postupkom, no tvrdi da je sa Sofijom 'otkrio vezu kakvu nikad prije nije imao', dodavši da oni 'znaju da je to ispravno'.

Obitelj je prihvatila Sofiju koja je pobjegla od ruske invazije, a Tony je rekao da je želio 'učiniti pravu stvar' i da je ona bila prva osoba koja mu se javila putem Facebook stranice na kojoj je ponudio smještaj za ukrajinske izbjeglice.

Sofija, koja je po zanimanju menadžerica u IT tvrtki, doletjela je u Manchester 4. svibnja nakon što je tjednima čekala u Berlinu da joj se odobri viza za Ujedinjeno Kraljevstvo. Tony je otkrio da su se on i Ukrajinka vrlo brzo povezali, a Sofija se svidjela i njegovim kćerima koje imaju tri i šest godina. Međutim, njegovoj partnerici s kojom je bio 10 godina u vezi, Sofija se nije svidjela. Sada je jasno i zašto...

Tony i Sofija razgovarali su na ukrajinskom i slovačkom jeziku, koji su dosta slični pa su se mogli razumjeti. Međutim, Lorna nije razumjela o čemu su razgovarali.

"Sjajno smo se slagali, ali u to vrijeme nije bilo ničeg više od toga među nama - iako sada vidim zašto je Lorna počela biti ljubomorna i ljutita na nju", rekao je Tony.

Kako su dani prolazili, Sofija se znala pridružiti Tonyju u teretani, a često su i vodili razgovore u njegovu automobilu. A onda su se kod kuće fizički zbližili.

"Kod kuće sam shvatio da pronalazimo izgovore da se dodirujemo i okrznemo jedno o drugo, bilo je tu dosta flerta, ali ništa više od toga se nije dogodilo u toj fazi. Iako je sve bilo prilično nevino, izazivalo je svađe. Mogu to razumjeti. Kad bih došao navečer kući, Sofija je bila ta koja bi mi pripremila obrok", govori Tony.

Kako su se njih dvoje sve više zbližavali, tako je njegova partnerica postajala sve više ljubomorna te se počela pitati zašto ga Sofija cijelo vrijeme prati.

"Atmosfera je postajala jako loša i Sofija mi je rekla da ne zna može li nastaviti živjeti s nama pod tim okolnostima. Lorna nikada nije bila pretjerano entuzijastična oko izbjeglica u našem domu jer je to značilo da se naše kćeri moraju preseliti u jednu sobu", priča Tony.

Stvari su se zahuktale nakon jedne žestoke svađe između Lorne i Sofije, kada se Ukrajinka rasplakala i rekla da osjeća kako više ne može živjeti u istoj kući s Lornom.

Tony je rekao da 'mu se tada nešto posložilo u glavi' te je rekao Lorni - 'ako ona ide, idem i ja.'

Njih su dvoje potom spakirali kofere i preselili se kod Tonyjevih roditelja, a trenutno traže nekretninu u koju će se useliti.

Nakon što je njihova 10-godišnja veza završila u roku od samo 10 dana, Tony kaže da se osjeća loše zbog toga i da Lorna nije ni za što kriva. "Jako mi je žao zbog onoga kroz što Lorna sada prolazi, to nije bila njezina krivica i ne radi se o tome da je ona u nečemu pogriješila. Nikad to nismo namjeravali učiniti, nije bilo planirano i nismo htjeli nikoga povrijediti", zaključuje zaljubljeni Tony.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 19:47