StoryEditorOCM
ŽivotChristian Bale

Oskarovac napravio korak dalje u filantropiji: za 22 milijuna dolara osnovao ‘selo‘ od 12 kuća za 70 udomljene djece

Piše M=ZAIK SD
16. veljače 2024. - 07:49

Zahvaljujući partnerstvu i uz financijsku potporu drugih glumaca poput Leonarda DiCaprija, glumac Christian Bale stvorit će centar za maloljetnike koji će živjeti sa svojom braćom i sestrama kada izgube roditelje, a otvaranje je planirano za  sljedeću godinu. Bit će to svojevrsno "selo" u Kaliforniji u koji će uložiti 22 milijuna dolara (nešto više od 20 milijuna eura).

Dobitnik Oscara za najboljeg sporednog glumca otvorio je radove kompleksa prošloga tjedna. Ovo "selo" nalazit će se u Palmdaleu, mirnom gradu s oko 150.000 stanovnika oko 100 kilometara sjeverno od Los Angelesa, na području doline Antelope, i bit će prvi takve vrste u Kaliforniji. Smješten uz park i u neposrednoj blizini trgovačkog područja i kafića, zauzimat će površinu od oko 700 četvornih metara u kojoj će se nalaziti 12 kuća u kojima će djeca živjeti i dva stana koja će služiti za privremene boravke maloljetnike.

"S našim modelom Together California, "selo" je nešto sasvim novo, potpuno transformativno i potrebno. Zamislite apsolutnu bol i traumu gubitka roditelja ili odvajanja od njih, a povrh toga i gubitka braće i sestara. Tako se ne postupa s djecom", rekao je Bale za The Hollywood Reporter tijekom otvaranja. "I zbog toga ćemo biti epicentar svega ovoga. Nadam se da je ovo "selo" prvo od mnogih, i nadam se da će nam se ljudi pridružiti u otvaranju očiju onome što nam se događa pred nosom. Oni su naša djeca i moramo im pomoći", rekao je glumac.

Među investitorima su neki "velikodušni donatori", uključujući dio obitelji Bale, ali i njegov agent Patrick Whitesell (bivši suprug Lauren Sanchez, sada zaručnice Jeffa Bezosa) i druge zvijezde poput Leonarda DiCaprija. 

"Prije nego što sam počeo ovo raditi, pisao sam čekove za različite dobrotvorne organizacije širom svijeta, i one su divne, i nastavit ću to raditi. Ali želim se više uključiti. Želim da moja djeca budu više uključena. Moći ćemo dodirnuti kuće, zgrade i stvarno vidjeti razliku koju možemo napraviti u životima djece. To je neprocjenjivo", objasnio je Bale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:17