StoryEditorOCM
ŽivotPostoji li?

Orgazam cijelog tijela - čista izmišljotina ili nešto na čemu bismo mogli poraditi?

Piše MOZAIK SD
1. srpnja 2023. - 18:31

Nedavno se po društvenim mrežama proširila priča o ženi koja je tijekom izvedbe Pete simfonije Čajkovskog u Los Angeleskoj filharmoniji navodno doživjela orgazam cijelog tijela.

O tome se počelo govoriti nakon što je jedan od posjetitelja koncerta snimio, i na Twitteru objavio, zvuk njezinog "orgazma". Komentara je bilo svakakvih, od toga da je posjetiteljici u postizanju orgazma pomogao vibrator na daljinsko upravljanje do toga da je glasne jecaje mogla uzrokovati i bol, a ne seksualni užitak.

Zaista postoji

Mnogi stručnjaci smatraju da orgazmi cijelog tijela zaista postoje, a radi se o naročito intenzivnim orgazmima koji ostavljaju dojam kao da se odvijaju u svakom dijelu tijela te uzrokuju zatezanje trbušnih mišića i trnce u prstima. Savjetnica za veze i seksologinja Cyndi Darnell tvrdi da se orgazam cijelog tijela zaista može doživjeti bez ikakvog dodira koji bi ga direktno uzrokovao.

- To je moguće, ali sve je u kontekstu. Naime, u seksu se ne može dogoditi ništa dobrog, ako nema konteksta. Bilo što može izazvati orgazmičke senzacije. To je zbog toga što orgazam nastaje u mozgu putem živčanog sustava, a ne putem snošaja.

Tehnički bilo što što aktivira receptore za užitak u mozgu u odgovarajućem kontekstu može izazvati ugodu, a ponekad i orgazam - pojašnjava Darnell dodajući da orgazam cijelog tijela ipak nije baš često uzrokovan interakcijom s umjetnošću u bilo kojem obliku. Drugim riječima, malo je vjerojatno da ćete čuti ljude kako stenju i uzdišu dok gledaju Mona Lisu ili čitaju duboku poeziju E.E. Cummingsa.

- To sasvim sigurno nije uobičajeno i uglavnom se događa postupno. Tu je ključan kontekst, a ne nikakvi trikovi i poze - kaže Darnelle koja je inače autorica bestselera "Sex, When You Don‘t Feel Like It: The Truth About Mismatched Libido & Rediscovering Desire".

- Takav se orgazam događa ženama, ali tijekom vremena, a Peta simfonija Čajkovskog obično traje oko 45 minuta, što je i više nego dovoljno da žena bude dovedena do vrhunca ako je kontekst odgovarajući.

Takvi orgazmi inače se obično postižu tantričkim vježbama, kao što su duboko disanje i kanaliziranje energije. Naravno, nije poznato je li ta žena upražnjavala upravo tantričke vježbe slušajući orkestar, no ostali su slušatelji bili impresionirani njezinim jecajima i stenjanjem.

- Kako bilo, njezin je vrhunac bio divno usklađen s romantičnim naletom glazbe u tom dijelu simfonije – komentirao je na društvenim mrežama i glazbeni agent Lukas Burton koji je uzdahe te žene opisao kao divne i osvježavajuće zvukove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:41