StoryEditor
ŽivotAUTENTIČNI I NEODOLJIVI

Pogledajte video: radi njih zastaju turisti, s njima sve miriše na prve ljubavi! Dok drugi epidemiološki uvjetuju, s ovom genijalnom ekipom sa Matejuške pjeva se mukte. Ma ‘ko njih ‘more platit‘...

Piše M.K.
26. srpnja 2021. - 08:39

Ovo je ekipa koju treba ovjenčati nagradom Grada Splita. Oni su istinski dobri, ali i autentični duh grada, njegovih ulica, starih kvartova i Rive, načina života kojega brojni pamte iz djetinjstva, ali malogdje doživljavaju u današnjim, zrelim godinama.

Činjenica da se deset, petnaest, dvadeset ljudi vedrog duha i uštimanih srodnim emocijama već godinama svake večeri okuplja na Matejušci, staroj ribarskoj lučici na Rivi, kako bi, i to vrlo vješto, prebirali po dalmatinskim evergreenima i Tijardovićevim operetama, raritet su i kompliment Splita.

image
Duje Klarić/Cropix


Brojni turisti, koji svaku večer "krstare" Rivom, zaustavljaju se privučeni energijom i emocijom, pa premda zacijelo ne razumiju zašto "Marijana nije došla", ni zašto će "proplakati zora", ostaju guštati u trenucima koji se na turističkim blogovima opisuju kao "posebne večeri provedene s lokalcima". 

image
Duje Klarić/Cropix


"Preporučam ljudima u godinama da što više izlaze vani, da se druže i da ne pričaju samo o bolestima, već o lijepim stvarima kojima obiluje život. Svi smo prošli neke ružne stvari, zaboravimo ih, idemo dalje, nemojte doma ostati ležati na kauču" - pozvala je još prije pet godina gospođa s Matejuške, kad je s njom razgovarao kolega novinar Mak Jovanović.

A to, vjerujemo, u ovom trenutku potpisuje većina.

image
Duje Klarić/Cropix


U trenutku kada na snagu stupaju nove epidemiološke mjere i novi propisi za broj okupljenih na manifestacijama u "morskim" županijama, pa tek treba vidjeti kako će izgledati koncerti, prilika da se gušta u ovakvim nepretencioznim večerima, talijanskim kanconama, Mišinim i Oliverovim baladama, istinski je benefit.

Još je i besplatno.

Uostalom, kao da ovo itko "more platit"...

item - id = 1115298
related id = 0 -> 1120455
related id = 1 -> 1114197
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:55