StoryEditorOCM
ŽivotTEŠKA SITUACIJA

Očajni otac donio tešku odluku: ‘Volim svoga sina najviše na svijetu, ali više se nećemo viđati‘

Piše MOZAIK SD
9. ožujka 2023. - 12:00

Jedan muškarac došao je kod bivše djevojke kako bi pokupio svog sina. Nije ni sanjao da će toga dana njihov odnos završiti zauvijek. Mališan je, kada je vidio oca, odbio poći s njime. Plakao je i gledao u svog oca kao da je stranac. Majka dječaka se smješkala, znajući da je njezin posao tu gotov te je ovaj čovjek odlučio prekinuti kontakt sa svojim sinom, piše Metro.

Naime, nakon ovog nemilog događaja, tata dječaka je shvatio koliko je njihov odnos uništen. Nikada nije očekivao da će se tako nešto ikada dogoditi, ali odmah je znao da mora otići kako bi zaštitio svoje mentalno zdravlje. "Bila je to kulminacija šest godina boli, gdje mi nikada nije bio zajamčen pristup sinu i mogao sam ga vidjeti samo u neobičnim prilikama kada je to odgovaralo njegovoj majci“, objasnio je ovaj nesretni otac.

S majkom djeteta, s kojom je dijete dobio u 22. godini, odnosi nisu bili dobri ni prije poroda. Bili su u vezi samo tri mjeseca, a tijekom ženine trudnoće on je bio ignoriran i isključen iz cijelog procesa, unatoč nastojanjima da provodi vrijeme s njom. "Dok me gledala kako plačem u bolnici držeći svog sina, činilo se da je omekšala, a ja sam pomislio da bi stvari mogle biti bolje iako nikada nisu“, tvrdi. 

U fazi u kojoj ga je sin odbio, ovaj čovjek mogao ga je posjećivati tek svaki drugi vikend. Maleni nije smio ostati spavati kod tate, tako da ga je nakon samo nekoliko sati druženja morao vratiti majci. "Gradili bismo Lego kocke, išli u trampolin park i na igralište, a ja bih ga vodio van s drugom djecom. Moj me sin toliko toga naučio, svaki put kad sam ga vidio osjećao sam se kao da gledam odraz sebe“, objasnio je i dodao da ne zna zašto se odjednom uplašio. 

Iako shvaća da bi trebao prihvatiti riječi bivše partnerice, ovaj čovjek ne zaboravlja da ga je ta ista osoba odlučila ne upisati u rodni list, jer "nije dovoljno odgovoran". Prije ovog incidenta roditelji se nisu slagali oko nekih tema u vezi odgoja njihovog djeteta. "Predložio sam da kad se naš dječak rodi, upozna moju stranu obitelji u Trinidadu. Ona je to oštro odbila i vjerovala je da ću ga odvesti i nikada se više neće vratiti“, započeo je ovaj čovjek. Ta svađa, koja se dogodila 14 mjeseci nakon rođenja djeteta eskalirala je kada je majka djeteta ocu odlučila "srezati" viđanja sa sinom.

Majka ovog djeteta ovom je čovjeku kontinuirano pokušavala dati do znanja da bi bilo boje da on nije dio života svoga sina i da ga on ne treba ni ne želi. Ipak, otac dječaka je mislio da će s vremenom razviti odnos s njime teda na njega nitko neće moći utjecati. "Pokušao sam sve tijekom prvih šest godina njegova života kako bih ga više viđao, čak sam pokušavao stupiti u kontakt s članovima obitelji njegove majke, ali bezuspješno. Ubrzo nakon njegovog rođenja pokrenuo sam i sudski proces, ali sam kasnije odustao, nadajući se da je prošlo dovoljno vremena da ja i majka moga sina zajedno riješimo stvari“. 

Očajan za svojim sinom, čovjek je preko suda uspio osigurati da njegov sin prenoći kod njega. Njihov odnos bližio se napretku - a onda je dječak odjednom odbijao poći s njim. 

Ovakav rasplet događaja duboko je potresao ovog čovjeka, a s obzirom na to da pati od tjeskobe, odlučio se zbog svog mentalnog stanja privremeno povući. Unatoč tome, za svojim sinom pati svakog dana, a tvrdi da je upoznao mnoge očeve koji su prošli kroz slično iskustvo. Unatoč svemu, ustrajan je u tome da jednog dana pokaže sinu da on nije negativac i da ga nikada nije zaboravio ni prestao voljeti, a nada se d će mu sudski postupak pružiti šansu da popravi odnos sa svojim sinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 03:02