StoryEditorOCM
Životsvečano otvorenje

Novi maloprodajni lanac u srcu Dalmacije - otvoren retail park STOP SHOP u Kaštel Sućurcu

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
12. svibnja 2022. - 12:30

U Kaštel Sućurcu svečano je otvoren novi maloprodajni lanac STOP SHOP, ulaganje austrijske korporacije Immofinanz. Novi maloprodajni park proteže se na više od 7.000 četvornih metara i kupcima nudi širok izbor različitih trgovina i proizvoda – od odjeće, namještaja, kućanskog tekstila, dječje opreme, do potrepština za kućne ljubimce. Svečanom otvorenju su, uz Denisa Ivanovića, gradonačelnika grada Kaštela, prisustvovali i predstavnici austrijskog investitora – Dietmar Reindl, član uprave Immofinanza te Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku, ali i mnogobrojni ugledni gosti iz javnog života, kao i kupci koje je u novootvorenim trgovinama dočekao niz pogodnosti.

image

Ivan Parčina, Joško Piteša, Denis Ivanović, Dietmar Reindl

„Otvaranjem STOP SHOP-a Kaštel Sućurac Immofinanz je nastavio niz kontinuiranih ulaganja u razvoj manjih hrvatskih gradova i mjesta, koji traje već nekoliko godina. Koncept STOP SHOP-a na hrvatskom se tržištu prvi put pojavio 2018. godine, a od tada pa sve do danas povratne informacije lokalnih zajednica i stanovništva vrlo su povoljne. Mnogi naši međunarodni maloprodajni zakupci žele se proširiti u Hrvatskoj, a naš STOP SHOP format idealan je za taj rast zahvaljujući veličini gradova te potražnji stanovništva za pristupačnom ponudom u ugodnoj shopping atmosferi.“, naglasio je Dietmar Reindl, član Uprave Immofinanza.

Uz mnogobrojne domaće i međunarodne brendove te 7.000 četvornih metara prodajnog prostora, maloprodajni park STOP SHOP pruža jedinstveno shopping iskustvo građanima Kaštel Sućurca, ali i cijele Dalmacije. Zahvaljujući dobro izbalansiranoj ponudi zakupaca i trgovina, STOP SHOP retail park stvara ugodnu atmosferu namijenjenu svima, a posebno obiteljima koje cijene povoljnu kupnju. Novi retail park u potpunosti je zakupljen od prvoga dana, a za njegovu je izgradnju bila zadužena domaća tvrtka Tromont. Zakupci čije će trgovine lokalni kupci moći pronaći na novoj adresi u Kaštel Sućurcu su: Spar, Muller, Optika Anda, Super ZOO, NKD, KiK, Mana i Tedi, kao i popularni bar ugostiteljskog lanca Leggiero.

„Danas s ponosom možemo najaviti otvaranje našeg petog STOP SHOP-a u Hrvatskoj. Naš brend STOP SHOP fokusiran je na izgradnju trgovačkih centara u malim gradovima i sredinama, kako bi se lokalnim stanovnicima omogućio pristup širokom spektru proizvoda i robnih marki. Također, prodajni park STOP SHOP idealan je za „pametne kupce“ koji cijene pristupačne lokacije te široku ponudu proizvoda, koja je rezultat dobrog omjera cijene i kvalitete.“, izjavio je Joško Piteša, Country Manager Operations za Immofinanz u Hrvatskoj.

Nova shopping oaza u srcu Dalmacije otvorena je s ciljem podizanja kvalitete života lokalne sredine i povezivanja domaćih dobavljača i pragmatičnih kupaca koji teže pristupačnosti i traže vrijednost za novac. Početak rada novog STOP SHOP-a u Kaštel Sućurcu prilika je i za otvaranje velikog broja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo, što će potencijalno rezultirati i smanjenjem dosadašnjeg trenda napuštanja manjih sredina, odnosno iseljavanja u veće gradove.

„Drago mi je da je STOP SHOP prepoznao upravo Kaštela kao poželjnu destinaciju, kako u turističkom, tako i u poslovnom smislu te da su upravo kod nas otvorili prvi maloprodajni lanac u Dalmaciji. Otvaranjem STOP SHOP maloprodajnog lanca u Kaštel Sućurcu otvoreno je preko 100 radnih mjesta za naše sugrađane, a svako novo radno mjesto za nas je velika vrijednost.“, naglasio je prilikom otvorenja STOP SHOP-a Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.

U povodu otvaranja novog STOP SHOP maloprodajnog lanca organizatori će svojim budućim posjetiteljima i stanovnicima Kaštela pokloniti besplatan koncert glazbene dive Nine Badrić te mladih glazbenika iz popularnog televizijskog showa The Voice – Stefany Žužić i Alena Đurasa, koji počinje u krugu centra u 20 sati.

Detalji o STOP SHOP portfelju

STOP SHOP je maloprodajni lanac jedne od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, korporacije Immofinanz AG, sa sjedištem u Austriji, a u Hrvatskoj već ima otvorene maloprodajne parkove u Osijeku, Valpovu, Ludbregu i Našicama. Praktični lokalni dobavljači STOP SHOP-a nalaze se u područjima od otprilike 30.000 do 150.000 stanovnika i nude široku paletu svakodnevnih proizvoda s dobrim omjerom cijene i kvalitete. S učinkovitim prometnim vezama i velikim parkiralištem, ovi maloprodajni parkovi koncentriraju se na cjenovno svjesne „pametne kupce“ koji cijene laku dostupnost.

Immofinanzov STOP SHOP portfelj uključuje 101 maloprodajni park (trajna ulaganja) u 10 zemalja: Slovačka (16 STOP SHOP-ova), Slovenija (14), Mađarska (14), Srbija (14), Austrija (13), Češka (12), Poljska (10), Hrvatska (5), Italija (2) i Rumunjska (1).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 19:52