ŽivotKad zazuji pored uha...

Noćni obračun 1 na 1: znate li kako učinkovito eliminirati komarca koji vam ometa san? Zanimljivih savjeta ne fali, probajte, možda neki i upali...

Piše T.S.M.
29. lipanj 2019. - 15:40
2017-05-24T172422Z_954106300_RC112A49B360_RTRMADP_3_HEALTH-ZIKA-GENES.JPG

Rijetki će ravnodušno nastaviti ležati kad usred noći pored uha začuju ono iritantno visokofrekventno bzzzzz, znak da se u sobu uvukao komarac. Potraga za komarcem, posebno dok smo još zbunjeni od sna, nije baš lagana zadaća, a obračun otrovom u spreju u spavaćoj sobi baš i nije mudra opcija. Naravno, možete uključiti aparatić za komarce, ali dok se tabletica ili tekućina zagriju možete zaraditi dovoljno uboda da vam češanje omete nastavak spavanja.

I eto problema. Koji, sudeći po količini pitanja i odgovora na tu temu, muči mnoge. Pa evo kakve smo sve savjete pronašli, pokušajte se prisjetiti nekog od njih idući put kad vam mala krvopija prekine zasluženi počinak.

Upalite lampu, donesite u sobu posudicu s vodom, stavite vodu pod lampu i lagano mašite rukom iznad površine. Osim što ćete nasmijati svakog tko vas vidi, navodno ćete namamiti komarca iz skrovišta pa ćete ga lakše ubiti.

Ako to ne upali ili vam ova metoda ne djeluje uvjerljivo, bacite se u potragu. Pregledajte zidove, uglove i strop, jer neka istraživanja pokazuju da komarci u najvećem broju slučajeva odmaraju u okomitom položaju, a kad su u vodoravnom najčešće stoje naopako. 

Ne služi li vas vid baš ponajbolje trebat će vam mala pomoć u vidu izvora svjetla usmjerenog papalelno sa zidom kojeg pretražujete. Zašto paralelno? Zbog toga što će tako komarčeva sjena biti veća pa ćete ga lakše uočiti.

Ako vam paljenje svjetla u sobi nije opcija (recimo zato što ne želite probuditi druge spavače), izađite iz sobe, ostavite lagano otvorena vrata i upalite svjetlo u susjednoj prostoriji. Svjetlo i vaša toplina trebali bi izmamiti komarca iz sobe.

Ako niste osobito vješti u ubijanju komaraca najstarijom metodom (pljeskanjem rukama ili gnječenjem o zid), iskušajte čudo tehnike zvano reket za komarce. Navodno je brzo, ne osobito bučno i učinkovito. Umjesto njega možete koristiti i polovicu plastične čašice (na primjer za jogurt) u koju ste ulili savim malo ulja. Kad spazite komarca, poklopite ga čašicom, a on će se zalijepiti na ulje.

#KOMARCI#SD LITO#KAKO UBITI KOMARCA