StoryEditor

Njemačka želi zabraniti seks sa životinjama, zoofili se protive

Piše PSD.
28. studenog 2012. - 22:16
Njemački parlamentarni odbor za poljoprivredu priprema dopunu zakona kojim bi se spolni odnošaj sa životinjama proglasio "neprimjerenim" što bi znatno olakšalo kažnjavanje počinitelja, no udruga zoofila tome se protivi, prenosi BBC.

Njemačka je ozakonila zoofiliju 1969., osim za slučajeve kada životinja trpi "znatnu štetu", no skupine za zaštitu životinja pokrenule su kampanju za izmjenom zakona, a glasovanje se očekuje 14. prosinca u Bundestagu.

"Izravnom zabranom lakše će se izricati kazne i poboljšati zaštita životinja", rekao je za list Tageszeitung čelnik odbora Michael Goldmann.

Kaznom do 25.000 eura mogla bi se kazniti osoba koja bi prisilila životinju na "radnje protivne vrsti".

Prijedlogu se usprotivila grupa "Zoofili za toleranciju i informiranje" (Zeta) koji će zakonskim sredstvima osporavati izmjenu zakona.

"Nezamislivo je da se spolni čin sa životinjom kažnjava bez dokaza da je životinja pretrpjela ikakvu štetu", kaže predsjednik skupine Michael Kiok i objašnjava da oni "životinje shvaćaju kao partnere. Ne prisiljavamo ih ni na što. Životinje je lakše razumijeti nego žene".

Spolni odnošaj sa životinjama zabranjen je u mnogim europskim zemljama, uključivo Nizozemskoj, Francuskoj i Švicarskoj. U Velikoj Britaniji je zakon promijenjen 2003., kada je maksimalna kazna doživotnog zatvora smanjena na dvije godine.

No spolno općenje sa životinjama dopušteno je Belgiji, Danskoj i Švedskoj koja razmišlja o izmjeni zakona.

(H)

Izdvojeno

02. lipanj 2020 22:50