StoryEditorOCM
ŽivotIZRAZITO LOŠI

Njemačka potrošačka zaklada upozorava; Ove dvije marke sokova nipošto ne koristite

Piše MOZAIK SD
30. listopada 2023. - 10:08

Njemačka potrošačka zaklada Stiftung Warentest testirala je 26 vrsta sokova, od čega devet nektar sokova i 17 koncentrata sokova. Ustanovili su kako je svaki drugi sok dobar, no objavili su i koje dvije vrste sokova ne treba kupovati, a još manje konzumirati.

Izrazito dobrima pokazali su se nektar sokovi, ali među njima je bilo i onih sokova kojima su bodovi oduzeti zbog nedostatka arome, povećanog udjela klorata ili pak nedovoljne količine vitamina C.

Dva soka marke Valensina bili su testirani. Dok je “Frühstücks-Orange” Valensina ocijenjen kao dobar, “Mildes Frühstück” Valensina je ocijenen kao loš, piše Fenix magazin.

“Taj sok se reklamira kao prirodna aroma cvijeta naranče, ali to se ne može otkriti analizom. Aroma se također ne percipira u smislu okusa; može se prepoznati samo po mirisu. Ako koristite samo male količine sastojka, ne biste ga trebali koristiti”, ocijenio je Stiftung Warentest.

Marka Denree također s jednim sokom nije uspjela proći test, pala ga je s izrazito lošom ukupnom ocjenom. Razlog leži u zanemiravanju postupka ponovnog dodavanja arome kod soka iz koncentrata, koje se uklone tijekom koncentriranja. Međutim, organski sok od naranče Denree taj uvjet za dobru ocjenu ne ispunjava.

“Netipična koncentracija limunovog soka u mirisu i okusu također dovodi do neadekvatnog opisa kao sok od naranče”, javlja Stiftung Warentest, piše Fenix magazin.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:43