StoryEditorOCM
ŽivotTikTok izvori

Nitko se ne srami nositi ove parfeme, hit su! Mirišu kao najpoznatiji, ali su sedam puta jeftiniji od njih, evo popisa

Piše PSD.
18. prosinca 2023. - 17:41

Mirisi imaju jedinstvenu moć da nas vrate u prošle trenutke i probude uspomene na koje smo zaboravili. Vrijeme blagdana vrijeme je darivanja, ali i stvaranja novih uspomena, koje postaju intenzivnije kada uz njih vežemo određene mirise.

Neki high-street brendovi, poput Zare i Manga, nude izvrsne zamjene za mirise koje potpisuju najpoznatiji svjetski brendovi.

Takvi se proizvodi nazivaju "dupes" i više ih se nitko ne srami nositi – štoviše, smatra se pravim umijećem pronaći parfem pristupačnije modne kuće koji miriše kao proizvod nekog prestižnog brenda, a osobito se TikTok influencerice na svojim profilima natječu u poznavanju ove materije.

Nebrojena su videa u kojima se nude zamjene, kako za parfeme, tako i za šminku, odjeću, pa čak i kućne potrepštine.

Kako nam se bliži vrijeme darivanja, ali i sezona u kojoj svi volimo zablistati u svakom pogledu, izdvojili smo neke od najboljih "dupes" parfema, koji su na glasu kao najuspješnija zamjena za skupocjene mirise.

1. Starlight Vanila (19,95 €) umjesto Jo Malone Myrrh and Tonka (148,79 €)

Ova parfemska voda obogaćena nektarom badema, zrnima tonke i notama jantarne vanilije nudi savršenu i gotovo identičnu opciju onoj koju potpisuje Jo Malone, jedna od najpoznatijih svjetskih parfumerki sa sjedištem u Londonu.

2. Hypnotic Vanilla (19,95 €) umjesto Hypnotic Poison by Dior (102 €)

Note cvijeta marelice, jasmina, burbonske vanilije, raskošnog mošusa i karamele savršen su spoj za hladne zimske dane koji dolaze.

3. Supreme Vanilla (19,95 €) umjesto Kayali Vanilla 28 (84,03 €)

Ovaj parfem koji uz tonkino drvo i cedar kombinira note vanilije s Madagaskara i ružičastog šećera miriše gotovo identično kao Kayali Vanilla 28, koji je deklariran kao najpopularniji vanilija parfem na svijetu. Osnivačica Kayali parfema zove se Mona Kattan, sestra Hude Kattan, koja je vlasnica američke make-up tvrtke Huda Beauty, čije proizvode koriste i naše influencerice.

4. Mango Hedonisme Intense (22,99 €) umjesto Givenchy L‘Interdit (100,90 €)

Buket cvjetova bijele naranče savršeno se spaja s arapskim jasminom, koji uz note pačulija čine ovaj miris raskošnim spojem za večernje prigode.

5. Mango Près du Soleil (22,99 €) umjesto Lancôme Idôle (86,40 €)

Hammamet u Tunisu poznat je po svojim predivnim poljima jasmina, a upravo odatle dolazi glavni sastojak ovog parfema. Jasmin u kombinaciji s kruškom i sandalovinom daje posebnu čar božićnim trenutcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:52