StoryEditorOCM
ŽivotRiječ domaćeg sommelijera

Nije samo piće 'za zidić': i pivo iz litrene boce može zadovoljiti probirljiva nepca, evo što nam je rekao jedan splitski stručnjak

14. rujna 2018. - 22:01

Dolazi li vrijeme kad će s piva biti skinuta stigma "pića sa zidića"? Ako pitate Danijela Kujundžića (36), jednog od najboljih "pivskih sommelijera" u gradu, odgovor je definitivno potvrdan.

Naime, pivo polako ali sigurno i u Splitu sve više stječe poklonike među osobama profinjenog nepca, ruku na srce, i dubljeg džepa. Jer, dok još uvijek u samoposluzi možemo kupiti limenku piva za pet kuna, u ugostiteljskim objektima (koji "drže do sebe", rekao bi Kujundžić), za bočicu od tri decilitra piva treba izdvojiti i četrdesetak kuna.

Pivo je plemenito piće s dugom tradicijom proizvodnje i konzumacije, jedino što iza sebe nema biblijsku pozadinu kao, primjerice, vino. No, pivo nije ništa manje "božansko" piće, u svakom slučaju plemenitaško, upravo kraljevsko, puna usta hvale za n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 00:48