StoryEditorOCM
Životrak žućnih kanala

Nema 15 minuta za nju: Vedrana Rudan otkrila tko je u 4 mjeseca bolesti nije posjetio, ali i tko joj je najveća podrška

Piše MOZAIK SD
12. listopada 2024. - 18:31

Književnica Vedrana Rudan (74), koja je početkom svibnja otkrila da boluje od raka žučnih kanala, nedavno je izazvala pažnju javnosti svojim blogom ‘Policajci u mojoj glavi‘, otkrivši da je njena kćer već četiri mjeseca nije posjetila, iako zna za majčinu bolest.

- Nedavno sam pročitala kako naš poznati novinar razdragano izjavljuje, djeca su naša najveća sreća i smisao života. A da mislim na svoje dijete? Mislim, mislim. Je li mi ikad bilo smisao života? Nije. Jesam li čitav život činila sve da bih mu pomogla u svakom trenutku? Jesam. Pa ipak, to moje dijete koje volim u četiri mjeseca moje bolesti ne može naći petnaest minuta vremena za mene i posjetiti me?! Ruku na srce, bit ću sasvim iskrena, da li me to žalosti? Iskreno, najiskrenije, ne. I telefon je susret, napisala je Vedrana.

Na svojoj web stranici Rudan.info , Vedrana piše o bolesti, ali i o mislima koje joj prolaze kroz glavu tijekom ovog teškog razdoblja. Priznala je da je prije dijagnoze često govorila kako je stara i da joj se više ne živi, no sada, suočena s ozbiljnom bolešću, želi se probuditi i vratiti starom životu.

image
Srđan Vrančić/cropix/Cropix

Čak si je mjesec dana prije rođendana kupila prsten, jer nije sigurna hoće li ga dočekati. S druge strane, njezin suprug pruža joj veliku podršku i pomoć.

- Četrdeset posto muževa ostavi ženu kad ona oboli od raka, moj muž nije među njima, naprotiv, brine o meni danju i noću. Povremeno me bole leđa, pa ruka, noge, ništa dramatično, ali ja svaku bol tumačim kao ples metastaza u mom tijelu. Ni sa kim ne mogu o tome razgovarati, Kate je daleko, ljudi oko mene imaju druge ‘probleme‘, napisala je Vedrana, prenosi story.hr.

Iz prvog braka Vedrana ima dvoje djece, kćer Asju i sina Slavena. O njima je jednom rekla da su mnogo obrazovanija od nje. Prema njenim riječima, Slaven je pročitao tisuće knjiga, a Asja govori četiri jezika. Također je priznala, da joj je njihovo rođenje pokazalo što znači bezuvjetna ljubav i bez obzira na to što oni učinili, uvijek bih stala uz njih. Ne iza njihovih postupaka, već iza njih kao osobe, izjasnila se Vedrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 18:32