StoryEditorOCM
ŽivotULIČNA MODA

Pogledajte veliku fotogaleriju: ne mora biti s potpisom, neka bude s karakterom! Dalmatinke su na sunčanim ulicama održale modnu lekciju, ako ne znate što je u ‘điru‘ - sve su vam otkrile

20. studenog 2021. - 14:40

Ne tako davni bili su dani u kojima smo s oduševljenjem pratili "street style" fotografije "običnih" djevojaka i gospođa, ali i gospode, apsolutno, snimljenih na londonskim, berlinskim, pariškim ulicama i komentirali koliko je uzbudljivo modno rasti u toliko otvorenim i inspirativnim metropolama.

Još prije desetak godina, naime, većina djevojaka na ulicama dalmatinskih gradova, ako ćemo ovu bilješku svesti na tu lokaciju, bila je odjevena atraktivno, ali ne i zanimljivo. Slijedile su modu, pratile trendove, kupovale isključivo u gradskim dostupnim trgovinama i sve su bile - pa iste.

Danas je, kad govorimo o "istom" posrijedi drugi trend, većina mladih žena, naime, ima iste obrve i trepavice, isto urađene ili da se dobije "taj mot" našminkane usne, vrlo slične frizure i ostavljaju dojam kao da su sve stasale na istoj glazbi, istim filmovima i serijama ili istim profilima na Instagramu.

Priča je otišla malo u širu, ali htjela sam reći da se, nažalost, brutalno izgubio identitet. Jer nekad smo, naime, po izabranim tenisicama i trapericama, čizmama ili haljini znali tko što sluša, tko što voli, tko se s kim druži, pa i tko što misli.

Danas se čini, uglavnom, da je važnije izgledati napućeno nego upućeno, ali ipak, nije sve tako sivo. Naravno da nije.

Da se vratim na rečenicu s početka teksta, "street style" bio je nešto što se događa u Europi, ne kod nas.

A to se promijenilo.

image
Split
Vojko Bašić/Cropix

I premda će mnogi i dalje često zamjerati "modnu uniformiranost", stilski karakter na našim ulicama danas ipak znatno više srećemo nego nekad.

image
Makarska
Ivo Ravlić/Cropix
image
Split
Vojko Bašić/Cropix

Svjedoče tomu danas i ulice dalmatinskih gradova, Splita, Makarske, Zadra, gdje je rijetko tko na ovako predivan dan propustio izići van.

image
Split
Vojko Bašić/Cropix
image
Zadar 
Jure Mišković/Cropix
image
Split
Vojko Bašić/Cropix
image
Split
Vojko Bašić/Cropix

Ako i niste bili sigurni što su najveći zgodici sezone, u pomnoj analizi naše fotogalerije, sve ćete ih razotkriti. Pa i procijeniti kome pristaju, a kome baš i ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 21:15