StoryEditorOCM
Životzabranjen ukrcaj

Ne daju joj natrag: zaglavila u Tajlandu zbog rupice na putovnici; ‘Izbezumljena sam, nemam više ni novca...‘

Piše vijesti sd
21. srpnja 2024. - 07:29

Putnica je zaglavila u tajlandskoj zračnoj luci zbog male poderotine na putovnici i sad se ne može vratiti kući u London. Rosie Viscomi (27) na otok Koh Phangan stigla je još u travnju kako bi učila o jogi, a kući se planirala vratiti početkom srpnja. Rezervirala je let, stigla u zračnu luku Suvarnabhumi i izašla u suzama, prenosi Daily Mail.

Naime, Viscomi je rečeno da se zbog poderotine od jednog centimetra na stranici putovnice gdje se nalazi fotografija ne može ukrcati na zrakoplov. Nadalje joj je rečeno da joj je istekla viza i da je u zemlji ilegalno iako ju je produžila samo nekoliko dana ranije.

Izbezumljena i u strahu od uhićenja, obraća se britanskom veleposlanstvu da bi je sigurno vratili kući no taj proces stoji stotine funti.

image
Instagram

- Do sad nisam imala problema s putovanjem. Imala sam tu poderotinu i kad sam došla u zemlju, nisam sigurna je li se proširila. S tom istom putovnicom putovala sam u Ameriku i na Jamajku gdje je sve prošlo bez problema - rekla je turistica prenosi Jutarnji list. 

Propustila je let koji je stajao 370 funti, podnijela je zahtjev za hitne dokumente i trenutno joj je jedina briga kako će se vratiti kući.

- Nemam više novca jer nisam računala na ovaj dodatni trošak. Iz imigracijske službe kažu da bi mi mogli naplatiti dodatnih 320 funti pored cijene leta jer sam prekoračila vizu - tvrdi Viscomi.

S obzirom na to da je morala otići na granicu s Kambodžom kako bi produžila vizu, mislila je da ima potrebne papire. U zračnoj luci rečeno joj je kako su žigovi pogrešni te da je u zemlji ilegalno. Glasnogovornik IndiGo Airlinesa rekao je da se strana državljanka nije mogla ukrcati na let zbog oštećene putovnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:12