StoryEditor
ŽivotKAKAV KADAR

Naši vatrogasci objavili zanimljivu fotografiju: što mislite je li riječ o igrački ili stvarnom prizoru?

Piše L.L.
5. listopada 2019. - 21:59

Iako bi se na prvi pogled moglo pomisliti kako je riječ o igrački iz aerodromskog duty free shopa, ovaj prizor snimljen ispred Zračne luke Brač potpuno je stvaran, a vatrogasci i oprema nisu na prodaju. Riječ je o spasilačko-vatrogasnoj postrojbi ove zračne luke koja se priključila "tetris izazovu" koji je proteklih tjedana postao popularan na društvenim mrežama. 

U sklopu ovog online pokreta, vatrogasne, policijske, hitne i druge službe iz svojih vozila iznose sve ono što im je potrebno za rad te poziraju uz predmete koje svakodnevno koriste. Fotografije su snimljene iz gornjeg rakursa, a sve je započelo sa švicarskom prometnom policijom.

- Svake nedjelje na Facebooku i Instagramu objavljujem uzbudljivu, lijepu ili smiješnu sliku iz svakodnevice  naše policije - kazala je za Guardian Rebecca Tilen, glasnogovornica policijske uprave u Zürichu.

- Fotografija je snimljena tijekom otvorenog dana odjela prometne policije. Uz automobil smo stavili sve što se nalazilo u njemu, a dva policajca su predložila da se pridruže fotografiji koja je naposljetku snimljena dronom - kazala je Tilen.

Izazov su prihvatile službe raznih zemalja, pa su tako i naši vatrogasci javnosti pokazali što im je sve potrebno za rad.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 02:03