StoryEditorOCM
ŽivotTINU ZA DUŠU

Naš novinar je gucnuo vrgorački gin, pa još jednom i stao osupnut: Naježio sam se... Trijeznog me oborio s nogu!; Drago je Jeleni Nosić, ona je s familijom inspirirana velikanom pokrenula iznimnu stvar, evo cijele priče

1. kolovoza 2022. - 14:50
Dragi i Jeleni Nosić spravljanje vlastitog džina u dnevnom boravku uopće se nije učinilo ludo! Svima ostalima iz njihova okruženja, naravno, jestJoško Šupić/Cropix

Naježio sam se. Jesam, majke mi. A nisam puno popio, tek dva, tri gutljaja, ali i to je bilo dovoljno za iskustvo koje se pamti, baš kao što se i inače pamti sve ono što prvi put probate.

Drago je Jeleni. Svakakvih je komplimenata na svoj račun čula, ali ovakav još nije. Došao novinar u Vrgorac, u fra Ivana Rozića 12, i naježio se. Destilerija ga trijeznog oborila s nogu.

Pa se opružio među kotlove i prepustio aromama kakve ni u parfumeriji nikad oćutio nije. Danima bi vam sad mogao pričati. O ruzmarinu. I biokovskim travama. I borovici. Smriču. Dragljanskoj vodi. I knjigu bih mogao napisati. Zbirku pjesama. Zaljubiti se poput Tina Ujevića. Podati se pjanom vjetru života.

- Tin nam je bio prva inspiracija - veli Jelena.

Za sve je kriva korona

A oni su obitelj Nosić. Jelena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:44