StoryEditorOCM
ŽivotISKUSNI PREVARANTI

‘Naručivali su odreske, duple deserte, popili 15 boca vina i nakon gozbe izveli podli trik. Nestali su u sekundi...‘

Piše MOZAIK SD
22. travnja 2024. - 12:21

Osmeročlana obitelj posjetila je restoran "Bella Ciao" u Portu Talbotu u Walesu, gdje su napravili račun od 329 funti, te zatim pobjegli! Osoblje restorana, koji u ponudi ima talijansku kuhinju, reklo je kako su obitelji donosili skupe odreske, duple deserte te da su popili 15 boca vina, piše Daily Mail.

Nakon što je dobila račun, majka je pokušala platiti karticom koja je dva puta odbijena. Navodno je rekla osoblju kako će njen sin pričekati u restoranu dok ona ode po drugu karticu. Na kraju se nije vratila, a dječak je nestao iz prostorije, prenosi Jutarnji.

- Dječak se približio vratima i počeo trčati. Moj sin je htio krenuti za njim, no rekao sam mu da to ne čini, rekao je menadžer Tyrone Reese.

Kasnije je saznao da ne postoji način da kontaktira obitelj, jer je broj upotrebljen za rezervaciju bio lažan. Reese je incident prijavio policiji.

Restoran "Bella Ciao" na društvenim mrežama objavio je snimke nadzorne kamere koje su tijekom vikenda postale viralne, a objavu je vidjelo više od 12 milijuna ljudi. Nakon što je objavio snimku, počeli su ga kontaktirati restorani u tom području koji su se susreli s obitelji koja je odbila platiti.

To stalno rade?

- Policija Južnog Walesa bavi se našim slučajem od prošlog kolovoza. Podnijeli smo žalbu i ništa se nije dogodilo. Ova obitelj ponovila je djela i kasnije, policija zna tko su i njihovu adresu, napisali su iz The River House Lounge & Restauranta.

Vlasnik restorana nezadovoljan je što policija nije brže reagirala da uhvati počinitelje. Komentirao je kako redovito plaća porez, a opet je nemoćan. Ljuti ga što se može izvući bez posljedica iz ovakvih okolnosti.

Objavljena snimka pomogla je Reesu u poslovanju, jer se sljedeće večeri broj rezervacija utrostručio, što smatra znakom solidarnosti lokalne zajednice. Inače, bijeg iz restorana bez plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu je kazneno djelo za koje se može dobiti i do dvije godine zatvora.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 07:58