StoryEditorOCM
ŽivotSVI ĆE U FRANKFURT

Nakon trogodišnje stanke vraća se najveće okupljanje Hrvata u iseljeništvu; Dolaze na tisuće čak iz Amerike, Australije

Piše M. G.
29. studenog 2023. - 15:40

Nakon trogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa u Frankfurt se 9. prosinca vraća “Hrvatska noć” - najveće okupljanje Hrvata u iseljeništvu, koje će se održati u Suwag Areni gdje će na desetosatnom koncertu nastupiti neka od najpoznatijih glazbenih imena.

Prljavo kazalište, Petar Grašo, Jelena Rozga, Miroslav Škoro, Mate Bulić, Mladen Grdović, Zlatko Pejaković, Jole, Crvena Jabuka i Siniša Vuco izvođači su koji će ove godine zabavljati tisuće Hrvata koji u Frankfurt dolazeu  iz cijelog svijeta.

"Čast je na koncertu okupiti najbolje glazbenike, hrvatsku glazbenu reprezentaciju, ali i tisuće naših ljudi i njihovih prijatelja. Ovo je koncert, ali i najveća manifestacija hrvatske glazbe u svijetu među iseljeništvom. Čast nam je što imamo sreću graditi još snažnije veze nas Hrvata u inozemstvu s domovinom.

image

 Jelena Rozga
 

Duje Klarić/Cropix

Kad smo, još početkom godine, objavili datum održavanja ovogodišnje ‘Hrvatske noći‘ dobili smo mnoštvo poruka od mnogih koji će doći u Frankfurt iz cijele Njemačke i ostatka Europe, Kanade, Skandinavije, Amerike, pa čak i iz Australije i s Novog Zelanda. Zahvalni smo i ponosni zbog takvog odaziva, jedva čekamo 9. prosinac", kaže Robert Martinović, organizator "Hrvatske noći".

image

Prljavo Kazalište

Duje Klaric/Cropix

"Stanka je pojačala želju i nas i publike da se ponovno vidimo i radujemo. Izuzetno se veselim što će se ponovno dogoditi ‘Hrvatska noć‘ i što sam dio te lijepe priče. To su oduvijek koncerti koji skupljaju najkvalitetnije izvođače i siguran sam da će i ove godine biti fantastično“, izjavio je Petar Grašo uoči koncerta na kojemu se, kao i proteklih godina, očekuje 10.000 posjetitelja.

image

Na fotografiji: Petar Grašo
 

Duje Klaric/Cropix

Sjajnu atmosferu na koncertu u blagdanskom mjesecu u Frankfurtu najavljuje i Jasenko Houra, vođa Prljavog kazališta.

"Zajedno sa svim ostalim kolegama učinit ćemo sve da se u ovom posebnom adventskom ozračju svi dobro zabavimo”, obećao je Houra u ime svojega benda koji već tradicionalno nastupa u Frankfurtu.

Redovan glazbeni domaćin na “Hrvatskoj noći” je kralj dijaspore Mate Bulić, koji je u pandemiji i sam vodio tešku bitku s koronom pri čemu mu je život visio o koncu. Danas je itekako spreman pjesmom razveseliti publiku u Frankfurtu.

 

"Dođite, ponesite dobru volju, emocije, a za sve ostalo ćemo se pobrinuti nas deset kolega”, poziva Mate Bulić na “Hrvatsku noć” u Suwag Arenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 06:02