StoryEditorOCM
Život‘SLOMLJENI ČOVJEK‘

Nakon posjeta Auschwitzu Arnold Schwarzenegger govorio o svom ocu, bivšem članu nacističke stranke

Piše MOZAIK SD
8. ožujka 2023. - 13:19

Arnold Schwarzenegger (75) na svom je YouTube kanalu u ponedjeljak govorio protiv antisemitizma. U rujnu prošle godine austrijsko-američki glumac posjetio je koncentracijski logor Auschwitz, gdje je tijekom Drugog svjetskog rata ubijeno gotovo milijun Židova. "Kada prolazite kroz takvo mjesto, osjećate veliku težinu na ramenima. Podsjeća vas na strahote koje su se tamo dogodile", rekao je u svom videu, piše Parish Match.

Bivši guverner Kalifornije tada se obratio onima koji su "zamahnuli u pogrešnom smjeru". "Ako ste čuli bilo kakvu zavjeru i pomislili: ‘Ovo mi ima smisla‘ ... Ne znam što vas je navelo na takvo razmišljanje, ali vidio sam dovoljno ljudi koji troše svoju budućnost zbog uvjerenja mržnje. Dakle, želim razgovarati s vama prije nego što bude prekasno."

image

Arnold Schwarzenegger

Youtube

Arnold se osvrnuo na svog oca - bivšeg člana nacističke stranke - kojeg je nazvao "slomljenim čovjekom". "Osim krivnje i boli, osjećali su se kao gubitnici. Ne samo zato što su izgubili rat, već i zato što su se zaljubili u ideologiju strašnog gubitnika", rekao je. "Prihvatili su ideju da je jedini način da poboljšaju svoje živote bio da pogoršaju živote drugih ... To vas lomi... Ovo je put slabih... Nikada nije bilo uspješnog pokreta temeljenog na mržnji."

Brojne studije pokazale su značajan porast antisemitskih djela u Sjedinjenim Državama posljednjih godina - postavljajući novi rekord svake godine.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 01:02