StoryEditorOCM
ŽivotTINA BILOGLAV

‘Najviše me bilo strah hoće li cure biti dobro, ovo mi je pomoglo‘, priča partnerica od sarkoma preminulog Marka Babića

Piše MOZAIK SD
27. rujna 2023. - 10:03

Krajem srpnja arhitekt, marketinški stručnjak i autor bestselera Marko Babić u 32. godini života izgubio je bitku sa sarkomom. Uz njega je uvijek bila nevjenčana supruga Tina Biloglav. Arhitektica i majka četverogodišnje Tonke i godinu i pol mlađe Luce otkrila je za Story kako danas izgleda njihov život i jesu li se počele privikavati na ‘novo normalno‘.

Veliku utjehu našla je u zajednici koja se na Instagramu okupila oko njezina supruga koji je ondje, ali i u knjizi ‘Putovanje zvano igra‘ opisao svoju borbu sa zloćudnom bolešću i time pružio utjehu i podršku tisućama ljudi koji su i sami u sličnoj situaciji. Baš zato nastavlja gdje je stao i cilj joj je organizirati humanitarni koncert, objaviti nastavak knjige, ali prije svega u svakom trenutku uživati s kćerkicama.

‘Prije nisam bila svjesna koliko se ponavlja, ali i koliko se mladim obiteljima događa ovo što se nama dogodilo. Na Instagramu sam dobila jako puno poruka žena koje su to proživjele. Jedna je to prošla mjesec dana prije mene, jedna prije 30 godina - i tu shvatiš da su one našle način da na kraju budu dobro. To mi je puno pomoglo. Općenito mi jako puno pomaže njegova zajednica na Instagramu koja se sada preselila kod mene. 

Najviše me bilo strah hoće li cure biti dobro, hoće li to biti nešto što će ih pratiti idućih deset, dvadeset, trideset godina, ali javile su mi se žene koje su bile istih godina kao sada moje cure kada su izgubile oca i u porukama napisale - on je uvijek tu u našim mislima i svakoj našoj odluci. Cilj mi je tako ih odgajati - da je on uvijek tu i prije spavanja poljubim ih od tate i od mame. 

Prije nekoliko dana Tonka je naučila voziti bicikl bez kotača. Prošlog ljeta Marko ju je počeo učiti, to mu je bila velika želja, ali jako su ga leđa boljela i nije mogao. Čim je naučila, pogledala sam u nebo i ona me pitala: ‘Što gledaš mama, je li tata vidi?‘ Uzvratila sam da tata uvijek vidi‘, rekla je za Story.

Marko je prije dvije godine dobio dijagnozu Ewingovog sarkoma, rijetkog oblika raka kosti, a u svibnju mu se bolest vratila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 08:41