StoryEditorOCM
ŽivotLEONARDO ALTOBELLI

Najstariji student na svijetu ima 91. godinu i danas će steći i 15. sveučilišnu diplomu. Sada je čvrsto odlučio...

Piše MOZAIK SD
24. listopada 2023. - 09:50

Talijanski umirovljeni liječnik (91) rekao je da je zadovoljan i da će prekinuti studij nakon što u utorak stekne 15. sveučilišnu diplomu. "Sada ću prestati", rekao je Leonardo Altobelli lokalnim medijima u ponedjeljak uoči stjecanja diplome kriminologije na novom odjelu za istraživačke znanosti na njegovom lokalnom Sveučilištu Foggia, piše Il messaggero.

image
Shutterstock

Altobelli, koji je bio obiteljski liječnik do svoje 70. godine, također je bio gradonačelnik svog grada, Troia, u blizini Foggie. Njegovih prethodnih 14 diploma obuhvaća pravo, političke znanosti, talijansku književnost, filozofiju, pedagogiju (dva puta), agrarnu znanost, prehrambenu znanost i tehnologije, turističke znanosti, povijest, biotehnologiju, arheologiju i magisterij iz kriminologije. Njegov sveučilišni životopis također uključuje sedam diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opće medicine, da navedemo samo neke.

"Najstariji sam student na svijetu, ali sada, nakon ove diplome, prestat ću", rekao je Altobelli ANSA-i. "Posvetit ću se pisanju. Mladima poručujem da vole sve što rade. Da prigrle svoj posao, i da ga rade s osmijehom i smireno. Uvijek sam imao strast za učenjem. Zato sebe nazivam ‘student svijeta‘."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 23:45