StoryEditorOCM
ŽivotNagrada sedam milijuna dolara

Najluđe natjecanje ljepote na svijetu: glavne zvijezde su deve, a neke su natjecateljice diskvalificirane zbog korištenja botoksa 

25. siječnja 2018. - 09:00

Iako zvuči pomalo nevjerojatno, ova je vijest potpuno istinita: nekoliko deva izbačeno je s natjecanja ljepote zbog, vjerovali ili ne, botoksiranja!

Festival deva kralja Abdulaziza traje punih 28 dana, a održava se svake godine u blizini Rijada, glavnoga grada Saudijske Arabije. Natjecanje ljepote deva jedan je od najvažnijih događaja s tog festivala, što i ne čudi kada se dozna da je glavna nagrada čak sedam milijuna dolara.

Nagrada je poprilično inspirativna, pa se i ove godine našlo nekoliko natjecatelja koji su prekršili stroga pravila i varali. Čak dvanaest deva bilo je diskvalificirano zbog korištenja botoksa. Kozmetički tretmani koji uključuju brijanje i ubrizgavanje botoksa za deve do ove godine bili su tradicija, no nova pravila to su promijenila, pa su takvi pothvati zabranjeni.

Inače, osim u natjecanju ljepote, deve sudjeluju u utrkama i ocjenjivanju dresure. U stalnoj postavi festivala nalazi se i mali ZOO za djecu s najkraćom i najvišom devom, te muzej s raznim kipovima životinja. Postoje i mjesta gdje posjetitelji mogu kušati devino mlijeko, navodno superhranu budućnosti, a pola litre košta 200 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. veljača 2023 19:34