StoryEditorOCM
ŽivotNOVI DETALJI

Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz, koja je sa slavnim parom živjela punih 25 godina, otkrila je zašto bivša prva dama i Tito nisu imali djece: Bila je udana za ikonu...

Piše PSD
24. rujna 2021. - 16:51
Jovanka i Josip Broz Tito snimljeni 1977. godine, sestra priča: Kad je sestri i meni rekla da će se udati za Tita, zanijemile smo.To je bilo kao da nam je rekla da će se udati za svetog Petra! Afp

Od kada je krenula igrano-dokumentarna serija "Jovanka Broz i tajne službe", iz dana u dan u javnost izlaze razne informacije o "prvoj pundži Jugoslavije", koje šira javnost nije znala.

No, što je Jovanka Broz sve prolazila i preživjela najbolje zna njezina sestra Nada Budisavljević, koja je s bračnim parom živjela dugih 25 godina.

Nada je 2015. godine svoja sjećanja pretočila u knjigu "Nada Budisavljević - Moja sestra Jovanka Broz". Tada je izjavila:

"Mislim da su postojale negdje neke klauzule, neki ugovori, ako se netko primi u službu kod Tita i Jovanke, o njihovu privatnom životu se ne govori. I potpisuje se takav ugovor. Ja nikad nisam potpisala takav ugovor, niti je to od mene traženo.

Ali ja sam toliko bila dugo s njima i toliko uz njih, da sam znala da se o tim st...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 03:58