StoryEditorOCM
ŽivotZRNCA MUDROSTI

‘Muškarac u braku dobije oprano, skuhano i opeglano. A žena?‘ Ova žena izazvala je žustru raspravu, nećete vjerovati što joj je poručila većina muškaraca...

Piše MOZAIK SD
2. siječnja 2023. - 20:04

Poznata je izreka da je muškarac glava kuće, a žena vrat koji je čvrsto drži na ramenima. Rijetko kada takva situacija nije se pokazala istinitom, iako muškarci uporno tvrde suprotno. Sve dok ne osjete odsutnost svog vrata "vrata" te im "glava" izgubi prijeko potrebnu stabilnost.

Jedna žena na Twitteru je prije nekoliko dana napisala: "Muškarac brakom dobije oprano, skuhano, opeglano, sređenu kuću.....A žena?". Status je do sada prikupio preko 163.000 pregleda i veliki broj komentara.

Većina komentara upućenih od muškaraca umanjivala su ulogu žene u životu muškarca - tvrdeći da su sve što su željeli od žene mogli dobiti i bez braka. 

"Mogu to i sam", "To sam imao i od kombinacija" bila su dva najčešća komentara. Veliki broj korisnika Twittera spomenuo je i muškarčevu nadmoć nad ženom zbog financija.

"Čija je kuća u kojoj živiš? Tko ti plaća račune, čiji kruh jedeš?" pisali su.

Neki su išli i korak dalje tvrdeći da žene udajom dobivaju "stalno zaposlenje" te da je jedini razlog zbog kojeg rađaju dobivanje svrhe života.

"Žena dobiva dom, djecu i psihičku stabilnost. Ove koje ostanu same su sve na tabletama.", napisao je jedan čovjek na što je drugi dodao: "One koje ostanu same su sebične jer penziju primaju od uplate djece onih koji su izabrali teži ali ispunjeniji život."

Naravno, iako ga je manje od lošeg, dobri odgoj još nije izumro. Nekoliko finih i razumnih pripadnika muškog roda na pitanje je imalo sasvim normalan odgovor. 

"Ljubav, pažnju, pomoć... Ako uključiš mašinu ili skuhaš par puta tjedno nisi uradila ne znam što. Nekad ćete otići na večeru ili ju naručiti povremeno, on ti može pomoći u kući... Ne generalizirajte.", "Žena dobiva sigurnost, snagu, obitelj, nekoga tko će brinuti o njoj, voljeti, njegovati je, stvarati dom i obitelj s njom", "Djecu, podršku i u dobru i u zlu, sigurnost i ljubav", pisalo je među komentarima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 09:53