StoryEditor
Životbolje da ne blista?

Muškarac se požalio fotografijom iz kafića, ali ovoga puta nije u pitanju preskupo piće. Uskoro se javio iskusni konobar i očitao mu lekciju iz ugostiteljstva

Piše Mozaik SD
3. kolovoza 2022. - 13:56

Korisnik Reddita požalio se na prljave čaše u zagrebačkim kafićima. "Ne znam kad sam zadnji put dobio čistu", napisao je.

"Pretvrda voda, nedostaje soli u perilici", pojasnio je netko pa dodao, "očito svima", budući da autor objave tvrdi da odavno nije sjeo u kafić u kojem čaša nije izgledala ovako.

- I u Rijeci je tvrda voda pa nisam nikad dobio ovakvu čašu - pobunio se jedan Riječanin, koji je, sudeći po reakcijama, očito u manjini.

- Na profesionalnijim mjestima ih obično ulašte krpom prije nego se do kraja osuše, čisto da se takve stvari ne vide - napomenuo je netko, ali ni to nije svakome po volji. "I onda istom tom krpom 15 sekundi kasnije osuši ruke! A to koliko se često krpe za poliranje peru ne želim ni komentirati", odgovorio mu je netko.

​Redditovac koji se predstavio kao bivši konobar s deset godina iskustva poručio je da je čaša na fotografiji - čista.

"U devedeset posto lokala u Hrvatskoj ne poliraju čaše onim damast krpama. Pa da imaš kristalno čistu vodu, redovito i svježe servisiranu perilicu, opet bi dobio ovakvu čašu ako ih ne poliraju barem jednom tjedno", objasnio je on.

- Navodno se zbog inspekcije ne bi smjelo polirat, jer polir krpu koristiš istu za 200 čaša pa time možda prenosiš bakterije koje se množe u krpi - nadovezao se netko drugi.

- To je do vode, inače u restoranima se prebrišu čistom krpom, vlažnom, da se to ne vidi, nije higijenski, ali zbog ljudi poput tebe se to radi - prekorio je netko autora objave. 

- Samo iz flaše pijem - unatoč svim objašnjenjima, odlučan je netko. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 23:29