StoryEditorOCM
ŽivotEmocionalne rane

Mučna priča iz ‘Života na vagi‘: Alini (27) tri puta slomili nos i bacili je u kontejner, sve zbog njenog izgleda

Piše M. K. P.
5. rujna 2024. - 09:53

Video s TikTok profila Voyo Hrvatska, koji prikazuje emotivan trenutak iz RTL-ove popularne emisije "Život na vagi", koja je započela s emitiranjem drugog rujna, postao je viralan i prikupio preko dva milijuna pregleda.

U tom kratkom isječku, gledatelji su imali priliku svjedočiti duboko emotivnom trenutku kada je kandidatkinja Alina Pantseyeva (27) iz Bjelorusije, otvorila svoje srce i podijelila teške trenutke iz svog djetinjstva. Njezina ispovijest, ispunjena bolom i suzama, dirnula je sve prisutne, a suze su potekle i među ostalim natjecateljima, kao i mnogima pred ekranima.

image

Kroz djetinjstvo se suočavala s fizičkim zlostavljanjem svojih vršnjaka zbog debljine.

Screenshot/tiktok/Voyo

Alina je, drhtavim glasom i s grčem na licu, ispričala kako su je kao dijete često zlostavljali zbog njene tjelesne težine. "Tukli su me jer sam bila velika," rekla je kroz suze, prisjećajući se trenutaka koji su obilježili njezino odrastanje. Tri puta su joj, kako kaže, razbili nos, a jednom su je čekali iza ograde, došli do nje, okrenuli je i bacili u veliki  kontejner.

Ova brutalna i nehumana okrutnost ostavila je duboke ožiljke, ne samo na njenom tijelu, već i na duši. Teško je bilo slušati ove riječi, a atmosfera je postala toliko emotivna da su i ostali kandidati plakali zajedno s Alinom. Njena priča nije bila samo svjedočanstvo o fizičkom nasilju, već i o emocionalnim ranama koje ostaju zauvijek.

@voyohr Novi prijatelji za cijeli život ? Gledaj novu sezonu ‘Života na vagi‘ već sad na platformi Voyo! #zatebe#voyohr#fyp #životnavagi #emisija #reality #žnv #tužno #drama ♬ original sound  - VOYO Hrvatska

Suze su tekle, ali nakon što je završila svoju ispovijest, voditeljica Marijana Batinić i drugi natjecatelji su joj prišli i zagrlili je.

Debljina - više od fizičkog tereta 

Alinina priča samo je jedna od mnogih koje pokazuju koliko su predrasude prema debljini duboko ukorijenjene u društvu. Ljudi koji se bore s pretilošću često su izloženi ne samo fizičkim problemima, već i stalnoj diskriminaciji i zlostavljanju. Oni su prečesto meta okrutnih komentara, izopćenja i nasilja, kako verbalnog, tako i fizičkog. Sve to ostavlja trag na mentalnom zdravlju, stvarajući osjećaje srama, nesigurnosti i niskog samopoštovanja.

image

U ‘Životu na vagi‘ je napokon stekla prijatelje koji je razumiju i velika su joj podrška.

Screenshot/tiktok/Voyo

Pretilost nije samo fizičko stanje. Ona nosi sa sobom ogroman emocionalni i psihološki teret. Osobe koje se bore s prekomjernom težinom često se suočavaju s osjećajem izoliranosti, depresijom i anksioznošću, što može dodatno otežati njihovu borbu s kilogramima. Društvo, umjesto da nudi podršku, često postaje dodatna prepreka.

Alinina priča važan je podsjetnik da je svaki kilogram koji nosi na svom tijelu posljedica godina boli, nesigurnosti i društvenih pritisaka. No, također pokazuje koliko je važna emocionalna podrška. Zajedništvo, prihvaćanje i ljubav, koje su joj njezini kolege u emisiji pružili nakon njezine ispovijesti, ključni su elementi u procesu oporavka, ne samo fizičkog, već i mentalnog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 13:56