StoryEditorOCM
Životpotražio pomoć

‘Mučim se s održavanjem erekcije otkad sam počeo spavati s novim dečkom. Ja sam njemu prvi, osjećam pritisak...‘

Piše Mozaik SD
10. kolovoza 2024. - 20:26

Britanski medij The Sun poznat je i po tome da njihova terapeutkinja Deidre daje ljubavne i seksualne savjete. Ovoga puta, javio joj se jedan tjeskobni mladić koji ima problema s održavanjem erekcije za vrijeme seksa sa svojim novim dečkom. 

- Mučim se s održavanjem erekcije otkad sam počeo spavati sa svojim novim dečkom, i to me sve više čini tjeskobnim. Isprobao sam toliko različitih stvari, ali svaki put kad je važno, ne mogu je održati. To je tako neugodno. Imam 32 godine, moj dečko ima 28, i zajedno smo nešto više od mjesec dana. Sve ostalo je savršeno. Nikad prije nisam imao problema, ali svaki put kad pokušamo imati seks, omekšam. Isprva sam mislio da su to samo živci, ali to se stalno događa. Iako je on pun razumijevanja, ne mogu se oteti osjećaju da ga iznevjeravam. Samo mu želim pružiti dobro iskustvo. Kako mogu riješiti ovaj problem? Da stvar bude gora, ja sam prvi muškarac s kojim je bio, pa osjećam dodatni pritisak da mu pružim dobar provod, napisao joj je. 

Deidre nije ovaj problem čula prvi put. 

- Problem je najvjerojatnije psihološki. Tjeskoba vam možda blokira seksualne reakcije, pa je prvi korak podijeliti te strahove sa svojim dečkom. Ovaj pozitivan korak pomoći će vam da smirite te brige. Kako ste vi prvi muškarac s kojim je bio, možda stavljate prevelik pritisak na sebe da budete savršeni. Dijeljenjem svojih briga, razina povjerenja i povezanosti između vas će se poboljšati. To bi trebalo smanjiti vašu tjeskobu i pomoći vam da se vaše reakcije vrate u normalu, odgovorila mu je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 20:56