StoryEditor
Životponizni i jednostavni

Možete li zamisliti kako bi izgledalo da vaš roditelj ima sindrom Down? Ovaj čovjek podijelio je priču o svom ocu koji je unatoč svemu postigao cilj - odgojio je dobrog čovjeka

Piše M.Dr.
20. listopada 2019. - 22:47

Možete li zamisliti kako bi  izgledalo da netko od vaših roditelja ima Down sindrom?

Ovaj 21-godišnjak podijelio je svoju priču o svom ocu, koji ima Down sindrom te objašnjavao kako se osjećao dok je rastao. Sader Issa, 21-godišnjak iz Sirije, kaže kako ništa ne bi mijenjao te da je zbog njega i postao čovjekom kakav je danas.

Djetinjstvo mu je bilo puno ljubavi i nježnosti, jer je njegov otac uvijek pokušavao učiniti njegov život takvim, ali i da se ne osjeća drugačijim od svojih vršnjaka. Iako bi većini to bio izazov Saderin otac pokušao je odgajati sina na najbolji mogući način, piše metro.co.uk.

Odnos koji su gradili tokom godina bio je uobičajen kao i bilo koji drugi. Živjeli su u ljubavi, jednostavnosti, poniznosti i uspjeli su!  

Jad Issa, Saderin otac, radi u mlinu blizu njihova doma. Njegov sin mu često pomaže i redoviot ga prati do radnog mjesta. Vodi normalan život i ljudi ga poštuju i postupaju prema njemu kao prema bilo kome drugom, jer sve što zna je kako im pružiti čistu ljubav bez da zauzvrat očekuju išta.

– Ponosan sam na njega. Uvijek mi je bio najveća podrška - kaže Sader.

Najljepše od svega je kad ga otac ponosno upoznaje sa drugim ljudima i pokazuje im da je, uprkos svom stanju, postigao svoj cilj: odgojiti dobrog čovjeka. Sader je sada na trećoj godini stomatologije, pa kad njegov otac upozna nove ljude, s ponosom im kaže 'moj sin je doktor'.

– Njegove oči pune su radosti i zadovoljstva, kao da pokušava reći nešto poput: 'Da, imam Down sindrom, ali odgojio sam ovog čovjeka i učinio sve što je u mojoj moći da ga učinim liječnikom i pomognem drugima'  - kaže Sader.

Možda, objašnjava ovaj 21-godišnjak, kad je žena trudna i otkrije da će roditi dijetesa sindromom Down, nema puno opcija. Iako može pomisliti da joj je život uništen i da bi to mogla shvatiti kao najgore što joj se može dogoditi treba uvijek malo pričekati...'  Preuzmite odgovornost ili odustanite od ideje da imate dijete sa sindromom Down.

– Da je moja baka bila uvjerena da ne rodi mog oca, ne bih mogao biti ovdje da ispričam  nevjerovatnu priču - zaključio je Sader.

 

 

 

 

 

#SIRIJA#SINDROM DOWN#SADER ISSA#JAD ISSA

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:40