StoryEditorOCM
Živottotalni sprd

Mostarci masovno zapeli u snijegu, nastao potpuni kaos. A onda je krenulo ruganje: ‘Prvak dana je veseli Zdravko...‘

Piše MOZAIK SD
24. siječnja 2023. - 00:03

U vikendu iza nas brojni Mostarci odlučili su posjetiti obližnja izletišta i uživati u snježnom pokrivaču koji je zabijelio brda i planine oko grada na Neretvi, međutim mnogima to nije pošlo za rukom.

Naime, na putu prema Gornacima i Ruištu stvorene su velike gužve i zastoji te je morala intervenirati i policija.

S obzirom da je sve na kraju prošlo u redu, na satiričnoj Facebook stranici "Ters" objavljen je tekst koji se našalio na račun vozača koji su bez adekvatne opreme krenuli na snijeg.

- Danas se na Gorancima pored Mostara održava tradicionalno okupljanje ljubitelja ljetnih guma. Kako saznajemo od bijesnih vlasnika po jedne 4 godine stare zimske gume na pogonskom kotaču gore spomenuti su od ranih jutarnjih sati pohrlili sa svojim vozilima na Gorance kako bi proslavili cjelogodišnje korištenje ljetnih guma zapadanjem u 3 cm visoke nanose snijega.

Slavljenici su već na prvim tragovima snijega svojim ljetnim pretektiranim Kendama zauzimali mjesta za cjelodnevni piknik. Oni šaljiviji su se hvalili kako mu je veća šara u žene na čelu nego na gumama rok.

Spremniji i ozbiljniji su se pravdali kako su od zimske opreme ubacili punicu naprijed kako bi pritiskla pogonske kotače iako je BMW 1 u pitanju.

Prvak dana svakako je bio veseli Zdravko koji kaže da mu je Golf na istim ljetnim gumama već 9 sezona i da su se tek razradile. "Ljeti samo neka zrak drže a zimi ionako ima gurat hoi hoi", reče nam Zdravko iz obližnjeg grma u koji je prvi skliznuo već u 10 jutros.

Avanturistički vlasnici koji su za sporadične odlaske na ručak u Gorance kupili Reanault Captur bili su šokirani činjenicom da njihov moderni graCki SUV nema pogon na sva 4 kotača "iako je dignut".

(Sporedni vlasnici vozila sa zimskim gumama su proklinjali što je ćaći od ovoga bio dignut.)

Posebno su iznenađeni bili vlasnici tzv. svesezonskih guma koji su morali objasniti promrzlim suprugama kako snijeg ne potpada pod ovo "svesezonske".

Cijeli događaj su uveseljavali i vlasnici električnih vozila sa dovitljivim šalama policiji…"pusti mene moj ne šlajdra, ubacio sam u jeftinu".

Zastoj kako kažu će se nastaviti tijekom cijelog dana jer se kasnije očekuje pokušaj dolaska na uštipke ekipe koja je zapela zbog istog razloga na Rujištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 11:45