StoryEditor
ŽivotAntikorona košare

Mogu li praone za šoping kolica postati hit? Dosad nisu izazivale oduševljenje, ali koriste ih neki lanci u Njemačkoj, pogledajte kako funkcioniraju

Piše PSD
23. svibnja 2020. - 13:29
Robert Daly/caia Image/AFP

Svijet se još uvijek prilagođava posljedicama koronavirusa, a uz svakodnevna upozorenja stručnjaka kako bi novi val slučajeva Covid-19 mogao nastupiti na jesen, traže se rješenja koja bi pomogla sprječavanju novih potencijalnih zaraza.

Kao mjesta koja masovno posjećuje veći broj ljudi, trgovine, trgovački centri i supermarketi prvi su na listi "opasnih", a opet, neizbježni kad je u pitanju njihovo posjećivanje. Naročiti bi problem mogla postati - kolica.

Kako su dosadašnja istraživanja pokazala da se koronavirus ipak može tijekom određenog perioda zadržati na površinama, naročito na plastici, trgovački centri traže način da efektivno i brzo dezinficiraju košare i kolica koja nude svojim posjetiteljima.

Postoje upravo za te namjene osmišljene praone za kolica. Clean n' shop francuska je tvrtka za pranje košara, a pojavila se na tržištu još 2014. Nije bila veći hit, no iz današnje perspektive, nije nemoguće zamisliti jednu njihovu prikolicu parkiranu ispred većih trgovina.

Osim spomenute tvrtke, popularan je i sustav Clean Trolley, koji u 30 sekundi može očistiti i do 30 kolica, a koriste ga brojni trgovački lanci u Njemačkoj. I britanska tvrtka Wilkinson Mobile Catering proizvodi svoje "mini praone" namijenjene upravo za čišćenje kolica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 13:03