StoryEditorOCM
ŽivotPRIKUPLJAJU NOVAC

Mladi nogometaš hospitaliziran zbog agresivnih simptoma gripe, iznenada pao u komu pa izgubio obje noge

Piše MOZAIK SD
1. veljače 2023. - 17:29

Amaterski nogometaš iz Engleske, 21-godišnji Levi Dewey je u prosincu završio u bolnici zbog teških simptoma gripe, a stanje mu se kasnije zakompliciralo te je u siječnju zgubio obje noge, piše N1.

Sportaš je zbog gripe dobio upalu pluća te je pretrpio višestruko zatajenje organa. Njegovo se stanje nastavilo pogoršavati te je ubrzo prebačen u drugu bolnicu, gdje mu je pružena izvantjelesna membranska oksigenacija (EMCO), koja pruža potporu životno ugroženim pacijentima.

Mladić je na ECMO-u proveo čak 20 dana, od kojih je 14 bio u indiciranoj komi. Krajem siječnja ove godine su mu zbog sepse morali amputirati obje noge ispod koljena. Njegova obitelj sada skuplja novac kako bi Deweyju mogli kupiti kolica i sva pomagala za život s invaliditetom. Do sada su skupili 54.000 funti, iako im je originalni cilj bilo samo 10.000 funti.

"To je nevjerojatno, svi smo bez riječi. Prekrasno je vidjeti koliko su njegovi prijatelji, obitelj, kolege, zajednice i stranci bili podrška ovom cilju, i koliko su bili velikodušni. U početku će se novac koristiti za kupnju invalidskih kolica za Levija i za poboljšanje doma, odnosno postavljanje rampi i prilagođavanje tuša. Kad ponovno bude mogao hodati, razmotrit ćemo mogućnost da mu kupimo najbolje moguće protetske udove i svu dodatnu opremu koja će mu trebati.”, rekla je njegova pedijatrica Lara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 04:37