StoryEditor
Životživot na sjeveru

Mlada jutjuberica Jonna Jinton svijetu pokazuje kako izgledaju dani u švedskom selu, najveći hit je video kupanja u zaleđenom jezeru koji se mora vidjeti

Piše PSD
8. prosinca 2021. - 11:17

Jonna Jinton na svom YouTube kanalu dijeli videosnimke koje prikazuju kako izgleda život u malom selu na sjeveru Švedske, a između ostalog pokazala je kako izgleda svakodnevno probijanje kroz snijeg i pranje rublja u ledenom jezeru.

Jinton u svojim videima i na blogu priča kako se s 21. godinom odlučila preseliti iz Göteborga u selo na sjeveru Švedske, gdje se zajedno sa suprugom bavi slikanjem, fotografijom i izradom nakita.

image
Topli napitak zlata vrijedi
YouTube screenshot

"Moj suprug Johan radi kao kovač i zajedno dizajniramo svoj vlastiti srebrni nakit koji pakiramo i šaljemo iz našeg prekrasnog doma kupcima širom svijeta", piše na Joanninu blogu, prenosi Klix.ba.

Na YouTube kanalu u više od 50 videa predstavila je svakodnevicu uvjetovanu izuzetno oštrom klimom i niskim temperaturama.

Jedan od najgledanijih videa na kanalu je onaj u kojem pokazuje "nordijsku jutarnju rutinu", koja uključuje kupanje u zaleđenom jezeru.

image
Pranje robe uz pjesmu i osmijeh

Jinton na snimci u oskudnoj odjeći dolazi do prethodno iskopane rupe u ledu, uskače u vodu i na kraju u potpunosti zaranja ispod leda. Nakon "osvježavajuće" kupke youtuberka je zapalila vatru kako bi se ugrijala.

Još jedan video kojim je Jonna privukla pažnju jest onaj u kojem pokazuje rutinu pranja rublja u zaleđenom jezeru.

Prije samog pranja morala je iskopati rupu u ledu da bi došla do vode, a trljanje rublja u ledenoj vodi uzrokovalo je da joj ruke postanu jarko crvene boje.

image
Izvlačenje komada leda kao zamjena za teretanu
YouTube screenshot

Njenim "mukama" tu nije bio kraj, jer se u povratku kući morala probijati kroz nanose snijega koji su joj sezali skoro do grudi.

Druge videosnimke na njenim profilima na društvenim mrežama prikazuju svakodnevna događanja u selu okruženom šumom - uključujući pojavu sjeverne svjetlosti, koja oduzima dah, teškoćama tijekom pokretanja automobila na velikim minusima, ali i problemima koje uzrokuje nevrijeme, poput polomljenih prozora i snijega u sobi, piše Klix.ba.

image
Videa obiluju i prirodnim ljepotama koje oduzimaju dah
YouTube screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2022 14:10