StoryEditorOCM
ŽivotŽivot u dijaspori

Marko je Hrvat koji 10 godina radi u Njemačkoj i iz Hrvatske mu očajno fale ove tri stvari: To jednostavno ne postoji!

Piše MOZAIK SD
3. rujna 2024. - 17:04

Nakon deset godina provedenih u Njemačkoj, tiktok kreator Marko Banas odlučio je podijeliti video u kojem opisuje tri stvari koje mu "fale" otkako se iselio iz Hrvatske.

- Evo već sam tu deset godina i ovo su definitivno tri stvari koje mi onako baš brutalno fale i na koje se valjda nikada neću naviknuti. Prvo je definitivno ispijanje kave. Znači ovdje ne postoji navika ispijanja kave dva sata, gdje ćeš ti sjedit s nekim i pričat o, ne znam, pametnim stvarima, tračat, šta ja znam. Jednostavno to ne postoji, i ne postoji kafić kao kafić, nego kavu možeš kupiti samo u pekari, benzinskoj ili nekoj trgovini i to ti je to - priča Marko u svom videu. 

Drugo što mu fali je spontanost, kako doznajemo u nastavku videa.

Nema onog "Aj čujemo se, nađemo se za 20 min, idemo negdje nešto pojesti i tako dalje". U Njemačkoj se za sve rade termini, pa ako želite na večeru s nekim, morate unaprijed odrediti vrijeme, mjesto, dan i tako dalje. I zadnja stvar, ne manje bitna, definitivno je domaća hrana.

image

Marko Banas, autor videa u kojem opisuje koje tri stvari mu fale u Njemačkoj

Screenshot/tiktok/

- Svi znamo da mi Hrvati volimo jesti jako puno mesa, a toga tu, brate mili nema. Evo, nama nekad dođe da odemo na neku janjetinu, pečenicu, nešto. Toga tu jednostavno nema. Ne možeš ti naručiti sada kilo janjetine negdje u restoranu i da se ti najedeš, onako brutalno. To jednostavno ne postoji i onda se moramo strpiti do sljedećeg godišnjeg - završava Marko svoj video.

Tiktok video pogledajte ovdje:

@marko.banas Ovo su definitivno 3 stvari koje mi fale u Njemačkoj i nikako da se navikem na njih! ???? #markobanasfitness #hrvatiunjemackoj ♬ Originalton - Marko Banas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:16